Κορυφώνεται η πασχαλινή έξοδος: Κατά 70% αυξημένη σε σχέση με το 2021 η κίνηση στα λιμάνια

Κoρυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων προς τα νησιά, αλλά και προς την Ηπειρωτική Ελλάδα. Κατά 70% αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, υπολογίζεται η επιβατική κίνηση στα λιμάνια από την περασμένη Παρασκευή ως τη Μ. Τρίτη. Μεγάλη κίνηση παρατηρείται από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, όπου νωρίτερα βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας. Τα πλοία αναχωρούν με πληρότητα 100%. Τα δρομολόγια της ημέρας ανέρχονται σε 38 για τον Αργοσαρωνικό και 22 για Κυκλάδες, Αιγαίο και Κρήτη.

Από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά η κίνηση είναι αυξημένη, καθώς σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των εταιρειών για σήμερα Μ. Πέμπτη 02/05 από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 25.574 αναχωρήσεις επιβατών, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας αναχωρούν 10.870 επιβάτες.

Χθες Μ.Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ για την Πρωτομαγιά, 11 απόπλοι πλοίων με 11.305 αναχωρήσεις επιβατών.

Σημειώνεται ότι πλέον εφαρμόζεται η επικαιροποιημένη εγκύκλιος του υπουργείου Ναυτιλίας για τη μεταφορά οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα με τα πλοία, θέτοντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως το επίπεδο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων να μην υπερβαίνει το 40%, ενώ γι’ αυτά που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο οι δεξαμενές τους δεν θα πρέπει να περιέχουν καύσιμο άνω του 50%.

Υψηλές πληρότητες καταγράφονται στις αεροπορικές πτήσεις και στα ΚΤΕΛ, ενώ πάρα πολλοί είναι εκείνοι που εγκαταλείπουν με το Ι.Χ. τους, το κλεινόν άστυ.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία έως τις 12 Μαΐου ισχύουν τα εξής:

  • αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,
  • αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
  • ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),
  • κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις,
  • παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες και
  • ενημέρωση των πολιτών μέσω των Γραφείων Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση