Rolex Art Festival: Έφτασε «πάνω στην ώρα»

pixlr_20230506080721992-01

Έφτασε η «12η ώρα». Το Rolex Art Festival δεν χάνει δευτερόλεπτο να γνωριστεί με το κοινό. Καταξιωμένοι δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, masterclasses, εκδηλώσεις τέχνης και ταινίες θα συναντήσουν το Ελληνικό κοινό τις ίδιες μέρες που θα ολοκληρώνεται το φεστιβάλ Καννών. Συγκεκριμένα στις 26-28/05/2023, στον κορμό του φεστιβάλ αλλά και από τις 22-25/05/2023 στις προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις, ξεκινάει μια σειρά από δράσεις με στόχο την ανάδειξη και υποστήριξη νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών ανά το κόσμο. Φέτος, αυτή η πρωτοβουλία που φέρει τον τίτλο «Αέναες Τέχνες» θα φτάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. «Ώρα καλή» λοιπόν.

Στις 24/5, στο πολύπαθο Άστορ [διαβάστε περισσότερα εδώ https://www.ertnews.gr/eidiseis/politismos/kinimatografos/i-pagkosmia-koinotita-gia-ti-diasosi-ton-istorikon-kinimatografon-tis-athinas/], πρόκειται να παραδώσουν masterclass δύο σημαντικοί άνθρωποι της 7ης τέχνης.

Με συντονιστή τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, σταθερός συνεργάτης του Γιώργου Λάνθιμου και υποψήφιος για Όσκαρ για την «Ευνοούμενη» αλλά και ο Γουόλτερ Μαερτς που έχει ήδη 3 Όσκαρ (για μοντάζ ήχου στο «Αποκάλυψη Τώρα» και για τον «Άγγλο Ασθενή» για μοντάζ ήχου και μοντάζ εικόνας) θα παραδώσουν μαθήματα κινηματογράφου.

Η επίσης σκηνοθέτις των οσκαρικών ταινιών Μίρα Ναίρ («Ο Γάμος των Μουσώνων»), θα παρουσιάσει την προβολή ταινιών που προέκυψε από τις υποτροφίες της Rolex. 

Τέλος, ο λογοτέχνης Κόλιν Μπάρετ, θα παρουσιάσει τη διακειμενική σχέση του κινηματογράφου με τη λογοτεχνία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Δείτε το τρέιλερ:

Πάρα πολλά σημαντικά πρόσωπα, εκδηλώσεις και καλλιτεχνικά even μέσω αυτής της δράσης βρίσκουν επαφή και έδαφος στην Ελλάδα… Δε «βλέπω την ώρα» να τα δω όλα!

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr