«Hμερολόγιον Ντελίβερι»: Ο δημοσιογράφος Σάκης Αποστολάκης σε ένα ανατρεπτικό κείμενο για τον… «αόρατο» διανομέα

Screenshot_5

Η ομάδα «Άνθρωπος στη θάλασσα» παρουσιάζει την παράσταση «Ημερολόγιον Ντελίβερι», βασισμένη στα ανατρεπτικά κείμενα του Σάκη Αποστολάκη, σε σκηνοθεσία Κλαίρης Χριστοπούλου, από τις 4 Μαΐου έως την 1 Ιουνίου 2023, στον Πολυχώρο Τέχνης Alte Fablon.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αποστολάκη, ο οποίος επί σειρά ετών εργαζόταν ως δημοσιογράφος, πηγή έμπνευσης στάθηκε η δική του εμπειρία, όταν έμεινε δύο χρόνια άνεργος και ήταν σε μία δουλειά πιστεύοντας ότι από εκεί θα συνταξιοδοτηθεί. Όπως είπε, το μόνο που ήξερε να κάνει ήταν το ρεπορτάζ και το να οδηγεί μηχανάκι, οπότε η μόνη επιλογή που είχε ήταν να εργαστεί ως… ντελιβεράς. Το πρώτο κείμενο προέκυψε, τόνισε, από το σοκ που υπέστη από τη συμπεριφορά των ανθρώπων γύρω του που, όταν απολύθηκε, έκαναν σαν να μην τον ξέρουν αλλά και οι περίεργες συμπεριφορές πελατών.

Η  σκηνοθέτρια της παράστασης Κλαίρη Χριστοπούλου, είπε ότι τα χαρακτηριστικά που την τράβηξαν ήταν ο συνδυασμός του χιούμορ με τον καταγγελτικό χαρακτήρα. “Κρατάμε τον επεισοδιακό χαρακτήρα των κειμένων και τη λογική ότι οι πελάτες κοιτάζουν τους διανομείς φαγητού στα χέρια κι όχι στο πρόσωπο, είναι αόρατοι για αυτούς, αν και φτάνουν μέχρι το κατώφλι του σπιτιού τους”, κατέληξε χαρακτηριστικά η κα Χριστοπούλου.

Έπειτα από 35 χρόνια δημοσιογραφίας, ο Σάκης Αποστολάκης χάνει τη δουλειά του, όταν κλείνει η εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”.  Η ανεργία σε συνδυασμό με την έκπτωση της ποιοτικής δημοσιογραφίας τον οδηγούν να στραφεί στο επάγγελμα του διανομέα.

Συνδυάζοντας το ρεπορτάζ με τη νέα επαγγελματική του ταυτότητα, αρχίζει να δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το “Ημερολόγιον Ντελίβερι”, ένα χιουμοριστικό και πρωτότυπο ρεπορτάζ που αποτελεί καταγραφή και σχολιασμό των κωμικοτραγικών επεισοδίων που αντιμετωπίζει στην εργασία του, τόσο από τους ιδιόρρυθμους πελάτες όσο και από τους εργοδότες του.

www.ertnews.gr

Μπέλλα Θεριού