Ισραηλινή εταιρεία δημιούργησε το πρώτο 3D εκτυπωμένο φιλέτο ψαριού στον κόσμο

qSsZpSBKDfj5kHVedzdj9y8JBmjdS7VKftfTaycX

Η ισραηλινή εταιρεία Steakholder Foods δημιούργησε το πρώτο τρισδιάστατα βιοεκτυπωμένο φιλέτο ψαριού στον κόσμο, το οποίο ανέπτυξε με προσαρμοσμένες βιο-μεμβράνες χρησιμοποιώντας κύτταρα τσιπούρας που παρείχε η Umami Meats.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Umami Meats για την ανάπτυξη τρισδιάστατα εκτυπωμένων προϊόντων ψαριού που έχουν την ίδια εξαιρετική γεύση και υφή με τα παραδοσιακά αλιευμένα ψάρια, χωρίς να βλάπτουν το περιβάλλον», δήλωσε ο Αρίκ Κάουφμαν, διευθύνων σύμβουλος της Steakholder Foods.

Για τον εορτασμό του ορόσημου η εταιρεία διοργάνωσε μια εκδήλωση γευσιγνωσίας στις εγκαταστάσεις της στο Ισραήλ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Umami Meats Μιχίρ Περσάντ δήλωσε πως μέσα στους επόμενους μήνες, η εταιρεία σκοπεύει να ανακοινώσει τα σχέδιά της για τη διάθεση του καλλιεργημένου ψαριού στην αγορά.

(Shlomi Arbiv)

Στην εκδήλωση η εταιρεία επισήμανε ότι η δυνατότητα προσαρμογής των βιο-μελανιών της σε εξωτερικές κυτταρικές σειρές αποτελεί σημαντικό βήμα προς την εμπορική αξιοποίηση του τρισδιάστατου βιοεκτυπωτή της.

«Έχοντας δημιουργήσει ένα προσαρμοσμένο βιο-μελάνι που λειτουργεί αποτελεσματικά με τα κύτταρα της Umami και βελτιστοποίησε τη γεύση και την υφή ώστε να ανταποκρίνεται στα υψηλά πρότυπα των καταναλωτών, αναμένουμε να επεκτείνουμε τις συνεργασίες μας σε μια μεγαλύτερη ποικιλία ειδών με πρόσθετους εταίρους», δήλωσε ο Κάουφμαν.

Η ισραηλινή εταιρεία δήλωσε ότι έχει ήδη καταθέσει αίτηση για κατοχύρωση πατέντας.

ΠΗΓΗ: Interesting Engineering

www.ertnews.gr

Εύη Τσιριγωτάκη