Άστατος ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα: Πού αναμένονται βροχές – Αναλυτικοί χάρτες

kairos, pasxa, vroxi

Άστατος προβλέπεται ο καιρός μέχρι και το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, με νεφώσεις και τοπικές βροχές σε διάφορες περιοχές της χώρας, ωστόσο τα φαινόμενα γενικά θα είναι πρόσκαιρα, τοπικά και χωρίς μεγάλη ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά μέχρι και το μεσημέρι, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στη Θράκη το απόγευμα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, βαθμιαία θα ενισχυθούν και στα κεντρικά και νότια θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ.

Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός προβλέπεται άστατος, με νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις, με εντάσεις έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, έως 20 με 23 βαθμούς οι μέγιστες τιμές στις περισσότερες περιοχές.

Η Κυριακή του Πάσχα θα ξεκινήσει με τοπικές νεφώσεις και βροχές γενικά μικρής έντασης στη Θράκη, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα. Οι ενισχυμένοι βοριάδες βαθμιαία θα περιοριστούν στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τη Δευτέρα του Πάσχα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, εξασθένηση των ανέμων και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση