Ά. Γεωργιάδης: Α. Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ είχαν εξαπολύσει επίθεση δολοφονίας χαρακτήρων – Γ. Τσίπρας: Δεν θέλουμε να πάμε σε κυβέρνηση ηττημένων

Άδωνις Γεωργιάδης | Γιώργος Τσίπρας | Κεντρικό δελτίο ειδήσεων ΕΡΤ

«Ο μόνος θύτης υποψήφιος βουλευτής που ξέρω είναι ο κ. Παππάς», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ έχει παρελθόν στη συγκάλυψη σκανδάλων, με αφορμή την υπόθεση Γεωργούλη. «Α. Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ είχαν εξαπολύσει επίθεση δολοφονίας χαρακτήρων, ασφαλώς και είμαστε με τα θύματα» είπε ανάμεσα σε άλλα.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ο μόνος θύτης που γνωρίζω εγώ υποψήφιος βουλευτής ο κ. Παππάς, ο οποίος είναι θύτης με τη βούλα της ελληνικής δικαιοσύνης γιατί θύτης θα πει ένοχος (…) Άρα οι μόνοι που είναι τουλάχιστον με έναν θύτη είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει άλλος να είναι με θύτη. Όλοι οι άλλοι άνθρωποι μαζί με το θύμα».

Για ακατανόητη επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, επίσης καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ως προς το γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντιδράσει μετά τις απαράδεκτες αναρτήσεις δύο υποψηφίων για την υπόθεση Γεωργούλη.

Πρόσθεσε δε, μεταξύ άλλων, ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμμερίζεται τον προβληματισμό στελεχών του, ότι αυτή η υπόθεση μπορεί να είναι στημένη λόγω εκλογών και είδε τώρα το φως της δημοσιότητας: «Δεν έχουμε κάνει καμία τέτοια τοποθέτηση ως ΣΥΡΙΖΑ». Ενώ συμπλήρωσε λέγοντας:

«Είναι δύο διαφορετικά τελείως πράγματα, αναρτήσεις που τα βάζουν με το θύμα η δεν ξέρω γω τι, με αναρτήσεις κάποιου μέλους που λέει μήπως υπάρχει θέμα με τον χρόνο που επιλέχθηκε κτλ. Είναι τελείως διαφορετικής φύσης. Τέτοια τοποθέτηση όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει. Απ’ την πρώτη στιγμή έχουμε κρατήσει μια πολύ καθαρή στάση για το ζήτημα, το οποίο είναι λυπηρό – και για μας είναι λυπηρό. Είναι προφανές δηλαδή αυτό. Είναι βέβαια τελείως διαφορετικό πράγμα το αν έγινε λάθος επιλογή για το ευρωψηφοδέλτιο, χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα για όλο αυτό. Και είναι άλλο πράγμα το αν συγκαλύπτονται όταν πια έρχονται στην επιφάνεια ζητήματα και αυτό αφορά τη Νέα Δημοκρατία».

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ανάμεσα σε άλλα: «Ο κ. Α. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν εξαπολύσει μία εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρος της κυρίας Λίνας Μενδώνη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, χρησιμοποιώντας μία φωτογραφία που είχε βγει στην Επίδαυρο μετά από μία θεατρική παράσταση, ως απόδειξη στενών σχέσεων Μητσοτάκη – Λιγνάδη. Κατηγόρησαν την κυρία Μενδώνη και ζήτησαν την παραίτησή της επισήμως ως κόμμα.

(…) Τώρα ξαφνικά μαθαίνουμε στην περίπτωση του κυρίου Γεωργούλη, ότι με φήμες μόνο δεν μπορούσαν να τον διώξουν, παρότι οι φήμες προφανώς είναι αρκετά σοβαρές για να οδηγήσουν τον κύριο Παπαδημούλη να του ζητήσει εξηγήσεις και ένα χρόνο μετά στην κυρία Τσαπανίδου να παραδεχθεί ότι έστειλε ομάδα ο Τσίπρας να διερευνήσουν αυτές τις φήμες. Δεν ήταν απλές φήμες, ήταν σοβαρές».

Ως προς το ενδεχόμενο, εφόσον το βράδυ των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα, θα παραδώσει κατευθείαν την διερευνητική εντολή ή θα επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, ο κ. Γ. Τσίπρας επισήμανε: «Ισχύει αυτό που έχει πει ο πρόεδρος και κυρίως ισχύει γι’ αυτό το οποίο αποφασίσαμε και πρόσφατα στην Κεντρική Επιτροπή. Δεν θέλουμε να πάμε σε μια κυβέρνηση ηττημένων. Είναι σαφές αυτό. Το τι θα κάνει με την εντολή είναι άλλο θέμα. Θα το αποφασίσει ο πρόεδρος. Είναι στη δική του δικαιοδοσία»

Για το πώς η ΝΔ επισείει τον κίνδυνο κυβέρνησης ηττημένων εφόσον τα γκάλοπ την εμφανίζουν να υπερέχει, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Στις πρώτες εκλογές έχουμε πει δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση σχηματισμού κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει αυτό. Δεν λέει αν εγώ είμαι δεύτερος, δεν μπαίνω σε συζήτηση σχηματισμού κυβερνήσεως. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει: “Δεν θα κάνω κυβέρνηση ηττημένων μεν. Γιατί αν πει θα κάνω κυβέρνηση θα αποσυσπειρωθεί και θα χάσει και 3 μονάδες. Αφήστε που μπορεί να τρομάξουν πολλοί που τώρα θέλουν να ψηφίσουν π.χ. αποχή, μικρότερο κόμμα, και θα ψηφίσουν Μητσοτάκη. Οποτε βολεύει εκλογικά πριν τις εκλογές να λες “δεν θα κάνω κυβέρνηση ηττημένων”».

Ο κ. Γ. Τσίπρας πρόσθεσε, ακολούθως:

«Η Νέα Δημοκρατία είτε έρθει πρώτη είτε έρθει δεύτερη δεν θα πάρει καμία εντολή. Ο ΣΥΡΙΖΑ εάν έρθει πρώτος θα πάρει την εντολή και θα σχηματίσει κυβέρνηση. Αν έρθει δεύτερος δεν θα σχηματίσει κυβέρνηση ηττημένων. Άρα ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση