Πέδρο Πασκάλ: Από πεινασμένος μεροκαματιάρης, «μούσος» του σκηνοθέτη των γυναικών

pascal

Κάποιες φορές ως Πέδρο Μπαλμασέδα, άλλες ως Αλεξάντερ Πασκάλ, ο ηθοποιός Πέδρο Πασκάλ πάλευε από το 1996 μέχρι και 2006 να μπει στον χώρο του θεάματος. Ο Ηθοποιός από το Σαντιάγο της Xιλής. Ο Χοσέ Πέδρο Μπαλμασέδα Πασκάλ, κατά κόσμο Πέδρο Πασκάλ, πέρασε δια πυρός και σιδήρου για να καθιερωθεί μέσα από σειρές όπως το «Παιχνίδια του Στέματος», «Narcos», «The Mandalorian» και φυσικά το «The Last of Us».

Σε προχθεσινό δημοσίευμα του Variety και άρθρο του Zack Sharf, με πηγή το esquire και το άρθρο του Dave Holmes, ξεδιπλώθηκε για ακόμα μία φορά το δράμα του ηθοποιού που τα δύσκολα πρώτα χρόνια ζούσε με την ελειμοσύνη των συναδέλφων του.

Η επί 3 δεκαετίες φίλη του Σάρα Πόλσον για μεγάλο χρονικό διάστημα του προσέφερε το per diem της (ποσό που έχουν οι ηθοποιοί για έξοδα και διατροφή σε περίοδο γυρισμάτων), για να μπορεί με αξιοπρέπεια να προσπαθήσει να καθιερωθεί ως ηθοποιός στον δύσκολο και ανταγωνιστικό χώρο της βιομηχανίας του θεάματος.

Οι δύο ηθοποιοί είχαν γνωριστεί το 1993, όταν ο Πασκάλ ήταν φοιτητής στη Νέα Υόρκη. Εκτός από ανταλλαγές απόψεων σχετικά με την τέχνη, οι δύο τους έβλεπαν ασταμάτητα ταινίες τις οποίες σχολίαζαν. Τότε ο Πασκάλ μεταφέρθηκε στο Los Angeles ερμηνεύοντας μικρά ρολάκια σε γνωστές σειρές που όμως δεν απέφεραν ικανοποιητικά ποσά για να ζήσει εκεί, έτσι και επέστρεψε στη Νέα Υόρκη.

Λίγο καιρό πριν ο όρκος του, ότι αν μέχρι τα 29 δεν τα καταφέρει θα τα παρατούσε, λυθεί χρονικά, άρχισαν να εμφανίζονται καλύτεροι ρόλοι.

Η Πόλσον δείχνει ενθουσιασμένη που ο φίλος της πλέον είναι από τους πιο περιζήτητους σταρ του χόλυγουντ με σειρές που κάνουν πάταγο.

Επίσης χαίρεται για αυτόν που τα κριτήρια επιλογών του είναι πάντα με γνώμονα την εξέλιξη του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως φέτος θα τον δούμε στη νέα ταινία μικρού μήκους του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Ο Ισπανός σκηνοθέτης, γνωστός για το υποκριτικό σύμπαν που χτίζει μέσα από το μικρόκοσμο των γυναικών, στο δεύτερο πείραμα του στην Αγγλική γλώσσα, συνεργάζεται με τον Πασκάλ και τον Ίθαν Χοκ.

Συγκεκριμένα, η νέα ταινία του που θα κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ των καννών, είναι εμπνευσμένη από την ταινία και το διήγημα «Επιστροφή στο Μπροκμπακ Μάουντεν».

Η υπόθεση της ταινίας, βάση του imdb αλλά και των tweet του Augustin Almodovar, περιγράφει την ιστορία του Silva, ενός cowboy που μετά από 25 χρόνια καβαλάει ένα άλογο στην έρημο για να επισκεφτεί τον φίλο του σερίφη Τζέικ. Η επιστροφή όμως κρύβει ένα μυστικό που ίσως ένας από τους δύο δεν είναι έτοιμος να αγκαλιάσει: το άλλο είδος αγάπης που κρύβουν στην καρδιά τους.

Ο Αλμοδόβαρ ήθελε από την πρώτη στιγμή να συνεργαστεί με τον Πασκάλ και για αυτό το λόγο συνεργάστηκε με τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα του προγράμματος του ηθοποιού. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες ταινίες της φιλμογραφίας του τρομερού παιδιού του Ισπανικού σινεμά που είναι στην Αγγλική Γλώσσα (δεύτερη μετά την «Ανθρώπινη φωνή» στην οποία πρωταγωνιστούσε η Τίλντα Σουίντον). Επίσης είναι από τις ελάχιστες ταινίες του που πρωταγωνιστές δεν είναι γυναίκες αλλά άντρες με προσδιορισμένη σεξουαλική ταυτότητα (οι άλλες ταινίες του ήταν «Ο Νόμος του Πόθου», «Το δέρμα που Κατοικώ», «Κακή εκπαίδευση»).

www.ertnews.gr

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος