Η ΕΡΤ στο εργοστάσιο παραγωγής F-35 στο Τέξας (video)

thumbnail_DELTIO D21 CLEAN_2023-03-29_20.59.45_frame_53808

Στην καρδιά κατασκευής των F-35, στο Τέξας, βρέθηκε η ΕΡΤ για δεύτερη φορά μέσα σε 8 μήνες, μετά το επίσημο αίτημα της Ελλάδας για την απόκτηση των stealth αεροσκαφών. Η Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας θα παραλάβει την έκδοση Block 4 των αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35, σύμφωνα με τα στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας.

Ο Τζρ. Μακντόναλντ, Αντιπρόεδρος Lockheed Martin Aeronautics, αναφέρει πως: «Πιστεύουμε πως το F-35 είναι η καλύτερη πρόταση για μαχητικό 5ης γενιάς για την Ελλάδα Θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εγγυηθεί την κυριαρχία της, να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της στο ΝΑΤΟ και ο εκσυγχρονισμός του αεροπλάνου θα το κρατήσει στην πρώτη γραμμή για πολλά χρόνια ακόμη».

Στο Ford Worth, στην «φωλιά» των αόρατων αεροσκαφών 5ης γενιάς, η ΕΡΤ περιηγήθηκε στο εργοστάσιο κατασκευής των F-35 όπου κάθε μέρα παραδίδονται μαχητικά για χώρες που τα έχουν ήδη παραγγείλει.

Περίπου 500 μαχητικά F-35 αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ευρώπη συν ορισμένα των Ηνωμένων Πολιτειών τα οποία υπηρετούν εκεί. Όλα ξεκίνησαν από εδώ από το Ford Worth του Τέξας όπου η γραμμή παραγωγής αποδίδει περίπου 140 αεροσκάφη ετησίως.

Πιλότος δοκιμών ο Brick, επισημαίνει πως: «Το επίπεδο των ικανοτήτων που φέρνει το επίπεδο 4 είναι πολύ περισσότερες από το Block 3 που πετάμε τώρα. Οπότε όταν λέω ότι το F-35 είναι το πιο φονικό, έχει τη μεγαλύτερη επιβιωσιμότητα και διαλειτουργικότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη, το επίπεδο 4 θα το ενισχύσει ακόμη περισσότερο».

Το επόμενο διάστημα η Αθήνα αναμένει την επίσημη απάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών, στο αίτημα που είχε αποσταλεί τον περασμένο Ιούνιο για 20+ 20 F-35. Τα πρώτα μαχητικά θα τροχοδρομήσουν από το 2029 στην Ελλάδα και η μοίρα θα γίνει πλήρης έως το 2035.

Aποστολή στο Τέξας: Γιώργος Σιδέρης

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση