ΕΛΙΑΜΕΠ: Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ευρωπαϊκές Διαδρομές Αειφορίας: Βιώσιμη Ανάπτυξη στη Σύρο»

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), η μεγαλύτερη δεξαμενή σκέψης (think – tank) της Ελλάδας, σε συνεργασία με το πρόγραμμα ParticipatEU, τον Κόμβο Κλιματικής Αλλαγής, το EUROPE DIRECT Νοτίου Αιγαίου και υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου Ερμούπολης διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Ευρωπαϊκές Διαδρομές Αειφορίας: Βιώσιμη Ανάπτυξη στη Σύρο”.

Με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 9η Ιουνίου, το ΕΛΙΑΜΕΠ καλεί τους τοπικούς φορείς και ανοίγει τη συζήτηση, η οποία θα εστιάσει στην Αειφορία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, δύο ζητήματα κρίσιμα τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και για τις Κυκλάδες.

Με διακεκριμένους ομιλητές από τους τομείς της περιβαλλοντικής πολιτικής, της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής ευθύνης, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν προβλήματα, δυναμικές και ευκαιρίες της αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης. Θα εξετασθούν, επίσης, επιτυχημένα μοντέλα ελληνικών νήσων και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα θέματα αυτά.

Η ανοιχτή συζήτηση θα λάβει χώρα τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου 18:00 – 20:00, στο Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ερμούπολη.

Θα μιλήσουν οι Cheryl Novak, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Επιστημονική Συνεργάτιδα σε θέματα Βιωσιμότητας και Aνάπτυξης του ΕΛΙΑΜΕΠ, η Μαρία Λογοθέτη, Οικονομολόγος και Ιδρύτρια του “Κόμβου Κλιματικής Αλλαγής”, ο Σπύρος Μπλαβούκος, Καθηγητής στο ΟΠΑ και Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος του ΕΛΙΑΜΕΠ και η Χρηστιάννα Πάπιτση, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Σύρου Ερμούπολης. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Ελένη Παλαιολόγου, Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και ο Γιάννης Ρούσσος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα

Αφήστε μια απάντηση