Γ. Οικονόμου: Οι πολίτες στις επικείμενες εκλογές καλούνται να αποφασίσουν ποια Ελλάδα θέλουν

oikonomou_giannis

Με αναφορά στην ανακοίνωση της ημερομηνίας της διεξαγωγής των εκλογών ξεκίνησε την τοποθέτησή του οΓιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε νομοθετικό έργο στη Βουλή θα υπάρχει μέχρι τις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και στη συνέχεια η Βουλή θα διαλυθεί εντός των προβλεπόμενων από το Σύνταγμα χρονικών ορίων. Ακόμα είπε ότι ο Πρωθυπουργός ήδη επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να την ενημερώσει σχετικά.

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός πιστεύει ειλικρινά στη θεσμικότητα και βασικό της στοιχείο είναι η ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας, ώστε η πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή να μην υποτάσσεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια. Η σταθερότητα, η συνέπεια, ο σεβασμός στους θεσμούς είναι βασικά αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και ταυτόχρονα είναι οι οδοί για να επιτύχουμε την ανανέωση, τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο της χώρας μας. Μετά από μια δεκαετή περίοδο αναταραχής και μεγάλων προβλημάτων, η Ελλάδα χρειάζεται μια αναβαθμισμένη κανονικότητα. Οι πολίτες στις επικείμενες εκλογές καλούνται να αποφασίσουν ποια Ελλάδα θέλουν για την επόμενη μέρα και ποια κυβέρνηση είναι κατάλληλη για να πραγματώσει τις προσδοκίες τους.

Η κυβέρνησή μας στα τέσσερα σχεδόν χρόνια που πέρασαν κατάφερε πολλά με την κοινωνία των πολιτών στο πλευρό της. Δεν θα είχαμε αντέξει τόσες μεγάλες κρίσεις, δεν θα είχαμε καταφέρει τόσες μεταρρυθμίσεις χωρίς την κατανόηση, τη στήριξη, τη συμπαράσταση του πλέον δυναμικού και υπεύθυνου μέρους της ελληνικής κοινωνίας. Οι ειλικρινείς και απροκατάληπτοι πολίτες αναγνωρίζουν όσα κάναμε για να βελτιώσουμε τη ζωή τους και για να ισχυροποιήσουμε την πατρίδα: τη μείωση των φόρων, τη μείωση της ανεργίας, την ψηφιοποίηση του κράτους, την ομαλοποίηση της κατάστασης με τις συντάξεις, την τακτοποίηση του μεταναστευτικού, τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας κατά τη διάρκεια όλων των κρίσεων που ακολούθησαν, κυρίως της εισαγόμενης ακρίβειας που πυροδότησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την ενίσχυση της εθνικής άμυνας, την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Αυτά δεν μπορούν να μηδενιστούν. Δεν μπορεί να σβήσουν μονοκονδυλιά από όσα δεν προλάβαμε να κάνουμε ή από όσα δεν κάναμε, όσο καλά και οι ίδιοι θα θέλαμε. Οι ψύχραιμοι συνετοί πολίτες ξέρουν ότι έχουμε σχέδιο και ισχυρή πολιτική βούληση. Έχουμε τεχνογνωσία και επαγγελματισμό έτσι ώστε να μπορέσουμε την επόμενη τετραετία να προχωρήσουμε γρηγορότερα και αποφασιστικά στην ανανέωση».

Σε άλλο σημείο της εισαγωγικής του τοποθέτησης ο κ . Οικονόμου εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι είναι πολιτικός εκφραστής μιας ιδεολογίας που θέλει να διχάσει, δεν έχει πρόταση για το αύριο και δεν ξέρει πώς να οικοδομήσει μια καλύτερη χώρα. Ακόμα τόνισε ότι ετοιμάζεται να συγκυβερνήσει με εκείνους που δεν τολμούν να πουν στον λαό ποιον θέλουν για πρωθυπουργό της χώρας και πρόσθεσε ότι με αυτές τις επιλογές θα αναμετρηθούμε στις εκλογές.

Ερωτηθείς σχετικά για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα για κυβέρνηση «κουρελού» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι από την πολλή δαιμονοποίηση των πάντων βλέπει φαντάσματα και ξεκαθάρισε ότι εμείς μιλάμε για αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ. Πρόσθεσε ότι από εκεί και πέρα η ΝΔ έχε αποδείξει ότι είναι ένα κόμμα πολιτικά ευρύχωρο κι ότι μπορεί να εσωματώνει δημιουργικές φωνές που συμμερίζονται τον σχεδιασμός μας για τη χώρα.

Κείμενο σε εξέλιξη

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση