Κολωνάκι: «Φρένο» στις άδειες για νυχτερινά κέντρα και κλαμπ – Εξαιρούνται καφέ και εστιατόρια

kolonaki

«Φρένο» για τουλάχιστον για δυο χρόνια βάζει ο Δήμος Αθηναίων σε νέες άδειες για νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στο Κολωνάκι, με σκοπό να προστατευθεί ο οικιστικός χαρακτήρας της περιοχής, όπως τονίζουν οι αρμόδιοι του Δήμου Αθηναίων. Από το μέτρο ωστόσο εξαιρούνται καφέ και εστιατόρια. Για την απόφαση αυτή, που λήφθηκε με διευρυμένη πλειοψηφία, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας και κοινοχρήστων χώρων Βασίλης Κορομάντζος,https://www.ertnews.gr/tag/vasilis-koromantzos/ο οποίος τόνισε ότι αφορά μόνο καταστήματα που σύμφωνα με το νόμο έχουν ζωντανή μουσική, δεν υπόκεινται στις διατάξεις περί ωραρίου μουσικών οργάνων και παίζουν μουσική με υψηλά ντεσιμπέλ.

«Σε μια περιοχή που υπάρχει ιδιωτική κατοικία ο Δήμαρχος αποφάσισε να εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο την αναστολή λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης στην περιοχή του Κολωνακίου. Πρέπει να σεβαστούμε την ησυχία των κατοίκων στην περιοχή» επισήμανε ο κ. Κορομάντζος. «Είναι προφανές ότι το Κολωνάκι δεν μπορεί να γίνει διασκεδαστήριο. Δεν μπορεί να γίνει Ιερά Οδός ή Πειραιώς όπου εκεί υπάρχουν περισσότερο επαγγελματικές χρήσεις», συμπλήρωσε.

Όπως αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας και κοινοχρήστων χώρων στο δήμο Αθηναίων το τελευταίο διάστημα είχαν υποβληθεί τέσσερις αιτήσεις για δημιουργία νυχτερινών κέντρων που δεν θα προχωρήσουν καθώς αναστέλεται η χορήγηση αδείας γι’ αυτού του είδους τις επιχειρήσεις.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση