Α. Γεωργιάδης – Λαχαναγορά Ρέντη: Δωρεά 40 τόνων τροφίμων σε αυτούς που έχουν ανάγκη

«Τα μέλη της λαχαναγοράς μαζέψανε 40 τόνους φρέσκα τρόφιμα για να τα μοιράσουμε δωρεάν σε περιοχές της Αττικής και σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης,  από την Λαχαναγορά του Ρέντη προκειμένου να δει από κοντά το καλάθι που δημιούργησαν οι έμποροι με τα φρούτα και λαχανικά.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι οι 40 τόνοι τροφίμων θα διανεμηθούν σε ενορίες, κοινωνικά παντοπωλεία και φορείς που στηρίζουν οικονομικά ασθενέστερους πολίτες.

«Στο καλάθι του Αη Βασίλη θα προστεθούν άλλοι χίλιοι κωδικοί»

Την ίδια στιγμή, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Μega κατά την επίσκεψη του στην αγορά του Ρέντη, ο υπουργός επισήμανε:

«Το καλάθι του Αη Βασίλη κάνει θραύση, οι τιμές είναι εμφανώς χαμηλότερες και όπως ενημερώθηκα από τις αλυσίδες παιχνιδιών θα προστεθούν άλλοι χίλιοι κωδικοί»

Για το «καλάθι του νοικοκυριού» και την πορεία του ο υπουργός σχολίασε:

«Όποιος αγοράζει από το καλάθι του νοικοκυριού κερδίζει λεφτά» ενώ για το ενδεχόμενο δημιουργίας καλαθιού του νοικοκυριού και στα κρεοπωλεία ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αν κι έχει συναντηθεί, πολλές φορές, με τους εκπροσώπους του κλάδου προκειμένου να δημιουργηθεί καλάθι στα κρεοπωλεία κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε και κάλεσε τους κρεοπώλες να το ξανασκεφτούν.

Αναφορικά με τις τράπεζες ο υπουργός σημείωσε: «Οι τράπεζες είναι ανεξάρτητες και δεν μπορεί η κυβέρνηση να τους επιβάλλει δια νόμου εμπορική πολιτική. Για πρώτη φορά οι τράπεζες πληρώνουν από την τσέπη τους, χάρη στην προσπάθεια του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα».

Τέλος, υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι σε όλο το εύρος της αγοράς είναι καθημερινοί και επιβάλλονται πρόστιμα όπου διαπιστώνονται παραβάσεις.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση