Περιοδεία Τσίπρα Λαμία: Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Συμεών, πολίτες και παραγωγικούς φορείς της πόλης

Επίσκεψη στην πόλη της Λαμίας πραγματοποιεί την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην Μητρόπολη Φθιώτιδας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Συμεών ο οποίος του επεφύλαξε θερμή υποδοχή μιλώντας με ζεστά λόγια για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με τίμησαν όταν έγινε η ενθρόνιση, αλλά να σας συγχαρώ και για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σέβονται την διαφορετικότητα», είπε ο Μητροπολίτης Συμεών. Στη συνέχεια έδωσε και ένα δώρο-έκπληξη στον κ. Τσίπρα σε μια κόκκινη σακκούλα, όπως του είπε. Ήταν ένα πορτρέτο του Άρη Βελουχιώτη με τον παπα-Γερμανό, τον γνωστό παπα-Ανυπόμονο της Εθνικής Αντίστασης.

«Έχουμε πολλά κοινά στοιχεία, αγάπη στον συνάνθρωπο, τούτες τις μέρες και τούτες τις ώρες ο ρόλος της Εκκλησίας είναι σημαντικός. Κανείς μόνος στην κρίση», είπε ο κ. Τσίπρας.

Νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιόδευσε στο κέντρο της Λαμίας, όπου απευθυνόμενος σε ένα σύντομο χαιρετισμό προς τους συγκεντρωμένους, αναφέρθηκε καταρχάς στο θέμα της ακρίβειας λέγοντας ότι υπάρχει βαθιά αδικία την οποία βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην υπόθεση που απασχολεί την επικαιρότητα τις τελευταίες ώρες, την υπόθεση Καϊλή:

«Η χώρα μας δυστυχώς έχει γίνει η χώρα με τις αρνητικές πρωτιές σε όλη την Ευρώπη. Έχουμε το ακριβότερο ρεύμα, έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς, έχουμε τις μεγαλύτερες ανισότητες. Τώρα τελευταία έχουμε κι ένα ακόμα χαρακτηριστικό πρωτιάς. Εξάγει η χώρα, αλλά δεν εξάγει προϊόντα, εξάγει διαφθορά στην Ευρώπη. Έχουμε αρχίσει να εξάγουμε διαφθορά. Η διαφορά όμως ποια είναι; Η διαφορά είναι ότι στην Ευρώπη υπάρχουν θεσμοί που λειτουργούν, υπάρχει δικαιοσύνη που συλλαμβάνει τους επίορκους, ενώ στην Ελλάδα απειλούνται με σύλληψη αυτοί που αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα και όχι αυτοί που διαπράττουν τα σκάνδαλα. Αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά.

Φανταστείτε, θα μπορούσε πουθενά αλλού σε οποιαδήποτε φιλελεύθερη δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα, σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή δημοκρατία, να σταθεί έστω ένα λεπτό μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός όταν αποκαλύπτεται ότι είχε στήσει ένα παρακύκλωμα παράνομων υποκλοπών και παρακολουθήσεων πολιτικών αντιπάλων, υπουργών, δημοσιογράφων, δικαστών, επιχειρηματιών, ακόμη και των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων. Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα μπορούσαν να σταθούν έστω κι ένα λεπτό; Ίσως μονάχα σε χώρες όπως το Κατάρ θα μπορούσαν να σταθούν. Όχι όμως σε ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος. Προφανώς και δεν μπορούν να γίνουν θαύματα αλλά μπορεί να επιστρέψει ξανά στη χώρα η δικαιοσύνη. Μπορεί να σταματήσει αυτή η αισχροκέρδεια στις τιμές. Μας λένε ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Η αλήθεια είναι ότι η αισχροκέρδεια είναι made in Greece. Δεν είναι εισαγόμενη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη συνέχεια της περιοδείας του ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου της Λαμίας, ενώ νωρίτερα είχε σύσκεψη στο εργατικό κέντρο της πόλης με τους παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς του νομού Φθιώτιδας.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση