Γ. Κατρούγκαλος στο Πρώτο: Αν η κυβέρνηση προσπαθήσει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο θα πέσει η ίδια στον λάκκο που σκάβει (audio)

«Όπως κάθε φορά που μια κυβέρνηση νομίζει ότι σκάβει τον λάκκο του αντιπάλου της και στο τέλος πέφτει η ίδια μέσα, έτσι θα γίνει και αν προσπαθήσουν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο με τον τρόπο αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος, βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «To GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, σχετικά με την συζήτηση που έχει ανοίξει για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Μάλιστα, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως εδώ και καιρό κλωθογυρίζει αυτή η συζήτηση στην ΝΔ «ακριβώς γιατί βλέπουν ότι η αυτοδυναμία που ήταν ο βασικός στόχος του κ. Μητσοτάκη, είναι πλέον όνειρο θερινής νυκτός».

Παρότι, το κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ, θα οδηγούσε στο να χειροκροτήσουν την αλλαγή του εκλογικού νόμου, επισήμανε ο κ. Κατρούγκαλος, την ίδια ώρα θα ήταν «ακόμα ένα λιθαράκι στην γενικότερη έκπτωση των θεσμών αν καθιερωθεί ως πρακτική να αλλάζει κάθε κυβέρνηση δυο φορές τον εκλογικό νόμο». Ειδικά στο επίπεδο των θεσμών, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως «δεν πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, νόμιμο ή παράνομο για να είμαστε πρώτο κόμμα».


«Αν το κάνουν θα εξασθενήσουν ακόμα περισσότερο το κύρος του πρωθυπουργού. Θα αποδειχθεί ότι δεν ήταν σοβαρός. Και δεν είναι σοβαρός. Δεύτερον, το εκλογικό σώμα τιμωρεί αυτούς που αντιλαμβάνεται ότι πάνε να χειραγωγήσουν το θεσμικό πλαίσιο υπέρ τους. Και τρίτον, εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα, ουσιαστικά θα μας χαρίσει και αυτοδυναμία με αυτόν τον τρόπο» προσέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος, ξεκαθαρίζοντας ότι σε περίπτωση προσπάθειας της κυβέρνησης να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει τίποτα «που εκφυλίζει τους θεσμούς και τους γελοιοποιεί».

www.ertnews.gr

Δανάη Γραφάκου

Αφήστε μια απάντηση