Οικονόμου για ενεργειακή κρίση: Η στήριξη στην κοινωνία τον Σεπτέμβριο φτάνει τα 1,9 δισ. ευρώ

«Αντέχουμε γιατί μέσα από μία σταθερή διακυβέρνηση υπεραποδίδει η οικονομία μας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως τόνισε οι άμεσες ξένες επενδύσεις το 2021 ανήλθαν στα 4,8 δισ. ευρώ, ενώ παρατηρείται και ανοδική πορεία και το α΄εξάμηνο του 2022.

Για την ενεργειακή κρίση είπε πως φαίνεται ότι θα έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα και ότι ο πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι η Ρωσία επιτίθεται συνολικά στην Ευρώπη με όπλο το φυσικό αέριο.

«Ο πρωθυπουργός τόσο με επιστολές και παρεμβάσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει προτείνει εδώ και καιρό σειρά μέτρων ανάμεσα στα οποία η αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την τιμή της ενέργειας, η κοινή προμήθεια φυσικού αερίου.
Σε εθνικό επίπεδο η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι μπορεί να υψώνει αναχώματα στις αυξήσεις. Η στήριξη προς την κοινωνία τον Σεπτέμβριο φτάνει τα 1,9 δισ. ευρώ, οι πόροι όμως δεν είναι ανεξάντλητοι. Τα μέτρα θα είναι μετρημένα και ζυγισμένα. Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και η ανακούφιση των πολιτών».

Για τα γεγονότα στον Έβρο, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η διερεύνηση των γεγονότων στον Έβρο από τη δικαιοσύνη κρίνεται απαραίτητη και ότι δεν έχει αποδειχθεί απώλεια ζωής επί ελληνικού εδάφους.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση