Υπόθεση παρακολουθήσεων: Ευθύνες στον πρωθυπουργό επιρρίπτουν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική ευθύνη στον πρωθυπουργό για το “τεράστιο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων” επιρρίπτει σε συνέντευξή του ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος. “Παρακράτος παρακολουθήσεων και υποκλοπών υπό τον κ. Μητσοτάκη” βλέπει η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας στoν τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA , σχολίασε την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να προηγηθεί η προ ημερησίας συζήτηση και όχι η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την αποκάλυψη της αλήθειας.

“Επιλέγει ξεκάθαρα ο κ. Μητσοτάκης να πάει να τσακωθεί στη Βουλή με τον κ. Τσίπρα, χωρίς να μπαίνουν στην ουσία του θέματος. Γι΄ αυτό και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν στην πρότασή μας στη Διάσκεψη των Προέδρων να γίνει το λογικό. Έπρεπε πρώτα να έχει καταθέσει τα στοιχεία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Γιατί θα συζητήσουν στη Βουλή; Για πράγματα τα οποία δεν ξέρουμε; Δεν ζητήσαμε από τον κύριο Μητσοτάκη να ενημερώσει στο αυτί ή κρυφά τον κύριο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ. Εμείς ζητήσαμε να αποκαλυφθούν όλα και να έρθουν στο φως της δημοσιότητας (…) Νομίζετε ότι φέρνοντας στο πλάνο τον κ. Τσίπρα και θυμίζοντας τί έγινε στην περίοδο ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ, θα κρύψετε τις δικές σας ευθύνες και του ίδιου του Πρωθυπουργού. Δεν θα γίνει αυτό! Θα είμαστε εδώ για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια (…) Έχουν περάσει τόσες εβδομάδες και είναι αδιανόητο να προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης -που έχει προσωπική ευθύνη και πρέπει να απολογηθεί πλέον στον ελληνικό λαό- και η κυβέρνηση να συγκαλύψουν αυτό το τεράστιο σκάνδαλο”.

Ο κ. Σπυρόπουλος ζήτησε να γίνουν γνωστοί οι λόγοι της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

“Έχουν περάσει τόσες εβδομάδες και δεν ξέρουμε το λόγο που η ΕΥΠ αποφάσισε να παρακολουθήσει έναν εν ενεργεία ευρωβουλευτή που τότε ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Και μιλάμε ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση θέλουν να έρθουν όλα στο φως; Μετά από τόσες εβδομάδες περιμένουμε ακόμα να δοθεί ο φάκελος της υπόθεσης όχι μόνο στον κύριο Ανδρουλάκη που είναι ο άμεσα θιγόμενος αλλά στον ελληνικό λαό. Εμείς δεν κάνουμε κάτι εν κρυπτώ, εμείς θέλουμε να μάθει ο ελληνικός λαός για ποιους λόγους αποφάσισε μία κυβέρνηση και η ΕΥΠ να παρακολουθήσει ένα πολιτικό στέλεχος” και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι “το Σύνταγμα μιλάει ξεκάθαρα για το απόρρητο των συνομιλιών βουλευτώνκαι ευρωβουλευτών. Είναι δυνατόν σε μία προηγμένη δημοκρατία ένας πρωθυπουργός, εάν το επιλέξει, να παρακολουθεί οποιονδήποτε πολιτικό του αντίπαλο;”

Έφη Αχτσιόγλου: “Παρακράτος παρακολουθήσεων και υποκλοπών υπό τον κ. Μητσοτάκη”

«Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε για τις παρακολουθήσεις. Από την πρώτη στιγμή επέλεξε να θέσει την ΕΥΠ υπό τον απόλυτο έλεγχό του. Άλλαξε τον νόμο για να τοποθετήσει επικεφαλής της δικό του άνθρωπο, διότι δεν πληρούσε τα τυπικά προσόντα. Άλλαξε τον νόμο για να μην μπορεί να πληροφορηθεί κανένας πολίτης ότι παρακολουθείται. Τώρα είναι αστείο να επικαλείται πως δεν γνώριζε. Αυτό δεν μπορεί κανείς, με οποιονδήποτε τρόπο, να το πιστέψει», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 105,5”.

«Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται. Η ευθύνη ανήκει στον ίδιο και πρέπει να απαντήσει. Γιατί διέταξε την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη και της ερευνητικής δημοσιογραφίας; Ποιους άλλους πολιτικούς και δημοσιογράφους παρακολουθούν; Έχει κάνει χρήση του predator η ελληνική κυβέρνηση;», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «αποκαλύφθηκε ένα παρακράτος παρακολουθήσεων και υποκλοπών υπό τον κ. Μητσοτάκη. Οι υπουργοί, οι βουλευτές, τα πολιτικά πρόσωπα της ΝΔ δεν μπορούν να σιωπήσουν και να το συγκαλύψουν».

Αναφερόμενη στο πρόβλημα της ακρίβειας τόνισε ότι «η κυβέρνηση τροφοδοτεί διαρκώς την αισχροκέρδεια» και «λεηλατεί το εισόδημα των πολιτών», οι οποίοι «πληρώνουν το καρτέλ της ενέργειας απευθείας από την τσέπη τους με υπέρογκους λογαριασμούς και διά του Κρατικού Προϋπολογισμού με επιδοτήσεις». Επισήμανε, παράλληλα, ότι «οι πολίτες πλήρωσαν στο 7μηνο περίπου 7 δισ. περισσότερα σε φόρους απ’ ό,τι πέρυσι», ενώ «η κυβέρνηση, αντί να βάλει πλαφόν στις τιμές και να μειώσει τους κρίσιμους φορολογικούς συντελεστές, το παίζει τιμητής και λέει ότι έχει δημοσιονομικό χώρο για επιδοτήσεις, όμως τον χώρο τον δημιούργησε με τα λεφτά που πληρώνουν οι πολίτες εξαιτίας της ακρίβειας».

Τέλος, η κ. Αχτσιόγλου χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντική» τη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους των Λιπασμάτων Καβάλας, καθώς «δεν ακυρώνει απλώς τις ομαδικές απολύσεις που έγιναν με τον νόμο Χατζηδάκη, κρίνει και ότι από την πλευρά της εταιρείας υπήρχαν προσπάθειες βλάβης του δημοσίου συμφέροντος».

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση