Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα: Δεν έβγαζε σέλφι ο άτυχος βρετανός, λέει η οικογένειά του – Έλλειψη μέτρων ασφαλείας καταγγέλλουν οι φίλοι του

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες του δυστύχηματος που διαμέλισε νεαρό Βρετανό τουρίστα σε ελικοδρόμιο των Σπάτων. Η αδελφή του αμφισβητεί την εκδοχή ότι επιχείρησε να βγάλει σέλφι κοντά στον πίσω έλικα του ελικοπτέρου, ενώ ο φίλος και συνεπιβάτης του υποστηρίζει ότι δεν είχαν πάρει σαφείς οδηγίες αποβίβασης.

Τρεις μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στο ελικοδρόμιο των Σπάτων, θολό παραμένει το τοπίο για τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού του Βρετανού τουρίστα. Η οικογένεια του Jack Fenton περνά στην αντεπίθεση, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της εταιρείας, ότι ο νεαρός κινήθηκε προς τον έλικα για μια φωτογραφία.

Η αδερφή του άτυχου νεαρού, Daisy Fenton, δήλωσε στη Daily Mail: «Κανείς δεν ξέρει ακριβώς, τι τον οδήγησε πίσω (προς το ουραίο στροφείο) Ίσως ξέχασε κάτι. Αλλά η άποψη, ότι επέστρεψε για να βγάλει μια selfie είναι αηδίες. Είναι ψέμα».

Στο ίδιο μήκος κύματος με την τοποθέτηση της αδερφής του Βρετανού τουρίστα και η περιγραφή ενός εκ των φίλων του και αυτόπτη μάρτυρα, του σοκαριστικού συμβάντος.

Ο φίλος του θύματος και αυτόπτης μάρτυρας Jack Stanton – Gleanes, δήλωσε: «Δεν μας έδωσαν οδηγίες κατά την έξοδο μας από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Μόνο μας άνοιξαν τις πόρτες. Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στον χώρο αναμονής πριν συμβεί το ατύχημα».

Ο χειριστής ελικοπτέρων Γεώργιος Χιωτάκης αναφέρει ότι: «είναι αυταπόδεικτο ότι οι άνθρωποι αυτοί βγήκαν από το ελικόπτερο συνοδεία προσωπικού εδάφους και πήγαν εκεί που έπρεπε να πάνε, ακούω ότι ο ισχυρισμός της υπόλοιπης παρέας είναι ότι κανένας δεν τους είπε που να πάνε και ο νεαρός πήγε ανεξέλεγκτα πίσω, αυτό είναι αδύνατον θα έπρεπε και οι τέσσερις να βρεθούν στην ουρά του ελικοπτέρου».

Ο Παντελής Φραγκούλης πιλότος, εμπειρογνώμων αεροπορικών ατυχημάτων, δήλωσε: «Πιστεύω ότι οι κάμερες που είπαν ότι υπήρχαν να μας δείξουν το ακριβές τι έχει γίνει».

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των εμπειρογνωμόνων που θα συντάξουν το πόρισμα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ρεπορτάζ: Ελένη Μπουγά

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση