«Κλιματικά Μενού»: Γεύμα γειτονιάς από το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και άλλους φορείς

Mία πρωτότυπη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα η κλιματική πρωτοβουλία «Πας ΜαΓΗρεύοντας» βγαίνει στον δρόμο και συναντιέται με άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης σε ένα γεύμα γειτονιάς, ενώ το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ θα συμμετάσχει με τα χειροποίητα ψωμιά του.

Όπως αναφέρει το ΚΕΘΕΑ: «Το γεύμα γειτονιάς με θέμα “Κλιματικά Μενού” διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας, από τον σύλλογο “COSMUS DIY”, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ομάδες, συλλογικότητες, κατοίκους και επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην οδό Μπαλταδώρου (περιοχή Βενιζέλου-Φιλίππου), επί του οδοστρώματος, ενώ ο δρόμος θα κλείσει συμβολικά την Παρασκευή από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 9.00 το βράδυ. Η συνεστίαση θα ξεκινήσει στις 5.00 το απόγευμα, είναι ανοιχτή στο κοινό και δωρεάν.

Το μενού προβλέπει συνταγές φιλικές στο περιβάλλον (υλικά της περιοχής, χορτοφαγικά κ.λπ.) και είναι προσφορά επιχειρήσεων εστίασης, καθώς και των ομάδων και των ατόμων που συμμετέχουν. Είναι ευπρόσδεκτες επίσης ιδέες ή δράσεις εκτός προγράμματος, μετά από συνεννόηση.

Θα προηγηθούν επιτόπιες συζητήσεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τον σημαντικό ρόλο που παίζει σε αυτήν ο τρόπος με τον οποίο παράγουμε, μαγειρεύουμε και καταναλώνουμε το καθημερινό μας φαγητό.

Ελάτε να γνωριστούμε και να περάσουμε όμορφα, περνώντας το μήνυμα του σεβασμού στο περιβάλλον μας, στους εαυτούς μας, στους διπλανούς μας και στα παιδιά- την επόμενη γενιά που θα φιλοξενηθεί σε αυτόν τον πλανήτη!

Όλοι μας μπορούμε να κάνουμε κάτι για την κλιματική κρίση που ζούμε και που συνεχώς επιδεινώνεται. «Σημασία δεν έχει το μέγεθος του βήματος, αλλά η κατεύθυνσή του».

 

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος