Foo Fighters: Ανακοίνωσαν συναυλίες αφιερωμένες στον Τέιλορ Χόκινς

Συναυλίες αφιερωμένες στον Τέιλορ Χόκινς, ντράμερ των Foo Fighters, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο, ανακοίνωσαν το συγκρότημα και η οικογένειά του.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στις 3 Σεπτεμβρίου στο Wembley Stadium του Λονδίνου και στις 27 Σεπτεμβρίου στο Kia Forum στο Λος Άντζελες.

Στις συναυλίες θα συμμετέχουν πολλοί καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων μουσικών για τους οποίους ο Χόκινς ήταν πηγή έμπνευσης.

Η σύζυγος του Χόκινς, Άλισον σε δήλωσή της ευχαρίστησε τους θαυμαστές του. «Εκφράζω τις βαθύτερες ευχαριστίες μου στην παγκόσμια κοινότητα των Foo Fighters και στους θαυμαστές του Τέιλορ για την έκρηξη αγάπης που δείξατε ο καθένας από εσάς στον αγαπημένο μας Τέιλορ. Η καλοσύνη σας ήταν μια ανεκτίμητη παρηγοριά για την οικογένειά μου και εμένα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ασύλληπτης θλίψης».

«Το αξιολάτρευτο πνεύμα του Τέιλορ και η βαθιά αγάπη του για τη μουσική θα ζουν για πάντα μέσα από τις συνεργασίες που του άρεσαν τόσο με άλλους μουσικούς και τον κατάλογο των τραγουδιών στα οποία συνεισέφερε και τα οποία δημιούργησε» τόνισε.

«Εναπόκειται πλέον σε όλους εμάς που τον αγαπήσαμε περισσότερο να τιμήσουμε την κληρονομιά του Τέιλορ και τη μουσική που μας χάρισε» πρόσθεσε.

Ως μία από τις πιο σεβαστές και αγαπημένες μορφές στη σύγχρονη μουσική, το μοναδικό ταλέντο και η μαγνητική προσωπικότητα του Τέιλορ τον έκαναν αγαπητό σε εκατομμύρια θαυμαστές, συνομηλίκους, φίλους και συναδέλφους του μουσικού θρύλου σε όλο τον κόσμο. Εκατομμύρια άνθρωποι θρήνησαν τον πρόωρο θάνατό του στις 25 Μαρτίου, με παθιασμένους και ειλικρινείς φόρους τιμής από θαυμαστές, καθώς και από μουσικούς που ο Τέιλορ έκανε είδωλα. Οι συναυλίες αφιερωμένες στον Τέιλορ Χόκινς θα ενώσουν αρκετούς από αυτούς τους καλλιτέχνες, την οικογένεια Χόκινς και φυσικά τους αδερφούς του Foo Fighters για τον εορτασμό της μνήμης του Τέιλορ και της κληρονομιάς του ως παγκόσμιου ροκ συμβόλου, αναφέρουν οι Foo Fighters σε ανακοίνωσή τους.

Ο Χόκινς πέθανε ξαφνικά στις 25 Μαρτίου, ενώ οι Foo Fighters ήταν σε περιοδεία στη Νότια Αμερική. Εκείνο το βράδυ, το συγκρότημα είχε προγραμματίσει να εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Estéreo Picnic στην Κολομβία. Ο Χόκινς είχε παραπονεθεί για πόνους στο στήθος, αλλά όταν οι διασώστες έφτασαν στο ξενοδοχείο του συγκροτήματος, δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ενώ η επίσημη αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, από τις προκαταρκτικές τοξικολογικές εξετάσεις εντοπίστηκαν μαριχουάνα, αντικαταθλιπτικά, βενζοδιαζεπίνες και οπιοειδή στον οργανισμό του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr