Μητσοτάκης: Η ιστορία δεν ξαναγράφεται – Κανείς δεν θα δεχθεί τον αναθεωρητισμό

Σε δηλώσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της Συνόδου για τη Συνεργασία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή του Όλαφ Σολτς και του προέδρου του Συμβουλίου της Ευρώπης Σαρλ Μισέλ.

«Αποδείχθηκε ότι υπάρχει πράγματι δυναμική για συνεργασία όλων των πλευρών της περιοχής και ταυτόχρονα η Σύνοδος αυτή χάραξε έναν οδικό χάρτη κοινών στόχων και αρχών που πιστεύω ότι μόνο μπροστά οδηγεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEEPC) στη Θεσσαλονίκη.

Στη Σύνοδο Κορυφής απεδείχθη ότι υπάρχει δυναμική για συνεργασία όλων είπε ακόμα.
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι «Σήμερα έφτασε η ώρα να προχωρήσουμε στην ενσωμάτωση των δυτικών Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή οικογένεια».
Τέλος, τόνισε σε όλους του τόνους ότι «η ιστορία δεν ξαναγράφεται επειδή κάποιος την κατασκευάζει αυθαίρετα στο μυαλό του» και επεσήμανε ότι «κανείς δεν μπορεί να δεχθεί τον αναθεωρητισμό». 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός: «Μετά την απροκάλυπτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υπάρχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: κανείς στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα δεν μπορεί να δεχθεί τον δεσποτικό αναθεωρητισμό που απειλεί γεωπολιτική ισορροπία και τα αποδεκτά σύνορα. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται επειδή κάποιος την κατασκευάζει αυθαίρετα στο μυαλό του». 

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους άλλους ηγέτες για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση