Γ. Οικονόμου: Τεχνικό το θέμα της μετατροπής των ευρώ σε ρούβλια – Δεν διαφαίνεται κίνδυνος για την ασφάλεια του ενεργειακού μας εφοδιασμού

Στο θέμα της πληρωμής της Gazprom από την Ελλάδα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για ένα τεχνικό ζήτημα που θα αποσαφηνισθεί στη συνεδρίαση των υπουργών ενέργειας. Πάντως σε κάθε περίπτωση η χώρα μας θα εξακολουθεί να προμηθεύεται ενέργεια, να μην τίθεται η ασφάλεια του ενεργειακού μας εφοδιασμού και να πληρώνει με τρόπο που να μην παραβιάζονται οι κυρώσεις στη Ρωσία. Είναι τεχνικό το θέμα της μετατροπής των ευρώ σε ρούβλια. Εμείς ευρώ πληρώναμε και ευρώ θα εξακολουθούμε να πληρώνουμε, το πώς θα μετατρέπονται σε ρούβλια είναι ένα ζήτημα το οποίο θα αποσαφηνισθεί και θα λυθεί. Μέχρι το 3ο δεκαήμερο του Μάϊου που εμείς έχουμε να κάνουμε πληρωμές στη Gazprom νομίζω ότι η διαδικασία αυτή θα έχει αποσαφηνισθεί. Δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα κίνδυνος σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας».

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα και τις χθεσινές ενέργειες της Τουρκίας ο κ. Οικονόμου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι ενέργειες αυτές είναι απαράδεκτες, αποτελούν παραβίαση ελληνικής κυριαρχίας, συνιστούν απαράδεκτη πρόκληση που δεν μένει αναπάντητη ούτε στο πεδίο ούτε στο διπλωματικό επίπεδο και με κανένα τρόπο δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα ούτε και με το περιεχόμενο της πρόσφατης συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο».

Κείμενο σε εξέλιξη

 

www.ertnews.gr

Ιωάννης Δασκαλάκης
image}

Αφήστε μια απάντηση