Η έκθεση των έργων του Τιτσιάνο θα συνεχιστεί, παρά τις κυρώσεις μεταξύ Δυτικών και Ρώσων

Η διεύθυνση του Μουσείου Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, ενός από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, ανακάλεσε την αρχική απόφαση να επιστραφούν το συντομότερο δυνατόν από την Ιταλία στο Ερμιτάζ οι πίνακες του αναγεννησιακού ζωγράφου Τιτσιάνο (Tiziano Vecellio) και άλλων, που δανείστηκαν οι Ιταλοί για την έκθεση στο Μιλάνο. Την έκθεση με την ονομασία “Ο Τιτσιάνο και η μορφή της γυναίκας στη Βενετία του 16 αιώνα” διοργάνωσε ο μεγάλος εκδοτικός οίκος Skira.

Οι αρχική απόφαση των Ρώσων για την άμεση επιστροφή των έργων τέχνης στην Αγία Πετρούπολη πάρθηκε ως απάντηση στις κυρώσεις των Δυτικών κατά της Ρωσίας, λόγω πολέμου στην Ουκρανία, που συμπεριλαμβάνουν και τις κυρώσεις κατά των Ρώσων καλλιτεχνών που εργάζονται ή κάνουν περιοδεία στις χώρες της Δύσης. Ο διευθυντής του Ερμιτάζ Μιχαήλ Πιοτρόφσκι στην επιστολή του στον γενικό γραμματέα του ιδρύματος “Ερμιτάζ-Ιταλία” Μαουρίτσιο Τσεκόνι δήλωσε ότι τα έργα τέχνης μπορούν να παραμείνουν στην έκθεση που άνοιξε πριν τρεις εβδομάδες στο βασιλικό παλάτι Palazzo Reale και θα λήξει στις 5 Ιουνίου.

Μεταξύ των έργων της έκθεσης που μπορεί να δει το φιλότεχνο κοινό του Μιλάνου βρίσκεται το αριστούργημα του Τιτσιάνο “Το πορτρέτο νέας γυναίκας”.

Μετάφραση-Επιμέλεια: Γιώργος Γιαννακόπουλος

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr