Α. Συρίγος: Αυτός είναι πόλεμος του Πούτιν, όχι των Ρώσων κατά της Ουκρανίας (video)

Απαράβατος όρος για διαπραγματεύσεις μεταξύ εμπολέμων είναι η εκεχειρία που όχι μόνο δεν είδαμε χθες μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων, αλλά επιπλέον η Μόσχα συνομίλησε με εκπροσώπους της πλευράς που αποκαλεί Νεοναζί και ζητά την απομάκρυνσή της από την εξουσία. ανέφερε ο Υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου & Εξωτερικής Πολιτικής, Άγγελος Συρίγος, ενώ  εξέφρασε την ανησυχία του ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα δείξει αγριότερη τακτική όσο οι Ουκρανοί συνεχίζουν να αντιστέκονται καθυστερώντας τη ρωσική προέλαση.

Όλα εξαρτώνται πλέον από την αντίσταση των Ουκρανών, είπε ο κ. Συρίγος μιλώντας για λαό που με τους Ρώσους είναι «αδερφοξάδερφα».

Αυτός είναι πόλεμος του Πούτιν και όχι των Ρώσων, τόνισε, ενώ χαρακτήρισε απρόβλεπτη για τον Ρώσο Πρόεδρο την ειρηνική αντίδραση της Δύσης με συγκεκριμένα μέτρα όπως οι κυρώσεις και το κλείσιμο εναέριου χώρου.

Προς το παρόν ο Πούτιν έδειξε σχετική ηπιότητα, με τους πολίτες να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ίντερνετ ή φυσικό αέριο, ωστόσο όσο καθυστερεί η επιχείρηση η τακτική του φοβάμαι πως θα γίνει αγριότερη, τόνισε τέλος ο κ. Συρίγος.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Από τις 6»

 

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση