Η πολιτιστική βιομηχανία της Κίνας σημείωσε ανάκαμψη το 2021 –  Έσοδα 1,87 τρισ. δολάρια

Η πολιτιστική βιομηχανία της Κίνας έχει δει μια σταθερή ανάκαμψη το 2021 και οι νέες μορφές επιχειρήσεων επεκτείνονται με ταχείς ρυθμούς, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής (NBS).

Το συνδυασμένο λειτουργικό εισόδημα των μεγάλων εταιρειών του κλάδου ξεπέρασε τα 11,9 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 1,87 τρισεκατομμύρια δολάρια) πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 16% σε ένα έτος και μέση ανάπτυξη δύο ετών 8,9%, σύμφωνα με έρευνα της NBS 65.000 εταιρείων.

Η πολιτιστική βιομηχανία της Κίνας ανέφερε σταθερή ανάκαμψη το 2021, δήλωσε ο ανώτερος στατιστικολόγος της NBS, Zhang Peng. Σημείωσε ότι 41 από τους 43 τομείς του κλάδου ανέφεραν αύξηση των λειτουργικών εσόδων σε σύγκριση με πέρυσι.

Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα 16 υποκατηγοριών που σχετίζονται στενά με νέες μορφές επιχειρήσεων, όπως κινούμενα σχέδια, παιχνίδια και ψηφιακές εκδόσεις, αυξήθηκαν κατά 18,9% σε ένα έτος. Αυτό αποτελεί το 33,3% των συνολικών εσόδων του κλάδου.

Ο Zhang αναμένει περαιτέρω επέκταση της κινεζικής πολιτιστικής βιομηχανίας το 2022, δίνοντας έμφαση στην προσφορά προϊόντων καλύτερης ποιότητας και σε μια δυναμική αγορά κατανάλωσης.

Πηγή: kurir.rs Επιμέλεια: Λιλιάνα Κούλιτς

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr