Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Έμφυλη Βία – Βία κατά των Γυναικών»

Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια και το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου διοργανώνουν την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022, στις 6:00 μ.μ. την διαδικτυακή παρουσίαση του συλλογικού τόμου με τίτλο ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ – ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ σε επιμέλεια των Ντίνας Βαΐου, Γεωργίας Πετράκη και Μαρίας Στρατηγάκη.

Ο τόμος είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Καίτης Παπαρρήγα-Κωσταβάρα, πρωτοπόρου φεμινίστριας στον αγώνα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ζωντανά μέσω της πλατφόρμας zoom του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου και live στο Facebook των εκδόσεων Αλεξάνδρεια.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Μαρία Γκασούκα, Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου
  • Αναστασία Ζήση, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • Αγάπη Κανδυλάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
  • Στέλλα Παπαμιχαήλ, Phd. Κοινωνιολόγος-Εγκληματολόγος, Επιστημονική συνεργάτης Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
  • Μαρία Ρεπούση, Ιστορικός, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Συντονίζει η Μαρία Καραμεσίνη, Καθηγήτρια, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Παντείου Πανεπιστημίου

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας zoom, συνδεθείτε εδώ την ώρα της εκδήλωσης, με τα ακόλουθα στοιχεία:

Meeting ID: 823 7694 9841
Passcode: 545049

Εναλλακτικά, μπορείτε να την παρακολουθήσετε live στις σελίδες στο Facebook των εκδόσεων Αλεξάνδρεια και του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου.

www.ertnews.gr

Δάφνη Σκαλιώνη