Διπλωματική και στρατιωτική υπεροχή για την Ελλάδα (video)

Τη στρατηγική της Αθήνας έναντι της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας ανέδειξε ο Νίκος Δένδιας στην ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων. Ο Υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να τάσσεται υπέρ του διαλόγου με τη γείτονα, υπό τη σκέπη του Διεθνούς Δικαίου, ενώ ταυτοχρόνως δεν πρόκειται ν’ αφήνει καμία πρόκληση αναπάντητη. Υπέρ της παραμονής των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο τοποθετήθηκε για ακόμα μια φορά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στα πεδία της διπλωματίας και των στρατιωτικών συσχετισμών μετά τις διμερείς συμφωνίες και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων κινείται η Αθήνα, με τον Νίκο Δένδια να επαναλαμβάνει στην Τουρκία ότι η Ελλάδα είναι ανοικτή στον υπό όρους διάλογο, αλλά την ίδια ώρα είναι έτοιμη ν’ αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση. Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας: «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να προασπίζεται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.Και επίσης, θα συνεχίσει να απαντά σε όλες τις προκλήσεις».

Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπερασπίστηκε τον αναχρονιστικό θεσμό των εγγυήσεων στην Κύπρο, ανάγοντας τις παράνομες κατοχικές δυνάμεις σε παράγοντα ασφαλείας για την ευρύτερη περιοχή, λέγοντας: «Η Τουρκία αποκλείεται να παραιτηθεί από εγγυήτρια χώρα στην Κύπρο. Στην Ανατολική Μεσόγειο θα κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα για να υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου».

Η Πολεμική Αεροπορία θα δίνει πάντα το ηχηρό παρόν πάνω από το Αιγαίο δήλωσε ο νέος αρχηγός ΓΕΑ στην τελετή παράδοσης παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στο Τατόι.

Ο Θεμιστοκλής Μπουρολιάς Αρχηγός ΓΕΑ δήλωσε: «Μόνο η ισχύς των όπλων και ο φόβος των συνεπειών που η χρήση τους επιφέρει μπορεί να λειτουργήσουν ως αποτροπή και ως φραγή σε αλυτρωτικές και αναθεωρητικές βλέψεις».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως: «Η δουλειά που γίνεται δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου, αλλά μιας ομάδας ανθρώπων της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Και επαναλαμβάνω διακατέχεται από το αίσθημα του ανικανοποίητου».

Στους ελληνικούς ουρανούς πετούν τις τελευταίες ώρες τα μαχητικά Ραφάλ, με τους ιπτάμενους να εξοικειώνονται στις πτήσεις εντός του FIR Αθηνών.

Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος

Πηγή: EΡΤ

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση