O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ηλιοφάνεια τη Δευτέρα – Αλλαγή του καιρού από Τρίτη (video)

Με πολύ ήλιο στις περισσότερες περιοχές θα κυλήσει η Δευτέρα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Την Τρίτη με πολύ συννεφιά, θα σημειωθούν αρκετές βροχές κυρίως δυτικά και ανατολικό Αιγαίο. Θα χιονίσει στα ορεινά και αργότερα και στα βόρεια στα ημιορεινά. Οι νοτιάδες θα ανεβάσουν λίγο τη θερμοκρασία.  Υποχωρεί η θερμοκρασία την Τετάρτη με αρκετές βροχές αλλά και τα χιόνια να σημειώνονται και σε χαμηλότερα ύψη στα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Δευτέρα προβλέπονται τις πρωινές ώρες κάποιες τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, από το βράδυ και στα δυτικά θα συννεφιάσει και θα βρέξει εκεί τοπικά, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ το πρωί στο Αιγαίο βορειοδυτικοί, το βράδυ στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 12 με 13 βαθμούς, και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες

Στην Αττική  προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Από το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Από το βράδυ νότιοι.
Η θερμοκρασία από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη αρχικά στα δυτικά, γρήγορα στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και
βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές και
κυρίως στο βορειοανατολικό Αιγαίο  σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά
της κεντρικής χώρα αλλά στα βόρεια και στα ορεινά και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει και τους 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.) FRMetS

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση