Βαρουφάκης: Οι μέρες που ζούμε ανέδειξαν το ψέμα ότι ο ιδιωτικός τομέας τα κάνει καλύτερα και το κράτος εποπτεύει

Οι μέρες που ζούμε ανέδειξαν το μεγάλο ψέμα ότι ο ιδιωτικός τομέας τα κάνει καλύτερα και το κράτος εποπτεύει, ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης παίρνοντας το λόγο την 3η και τελευταία μέρα της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πρόταση μομφής μπορεί να μην τους ρίξει σήμερα αλλά θα συνεισφέρει σημαντικά στην κατεδάφιση του ψέματος», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 σημειώνοντας: «πώς να λειτουργήσει το επιτελικό κράτος όταν οι ορντινάντσες είναι στην κυβέρνηση και το πραγματικό επιτελείο τούς καθοδηγεί από το παρασκήνιο;».

«Τα ξεπουλάτε όλα όχι σε επιχειρηματίες αλλά σε εισοδηματίες», είπε ο κ. Βαρουφάκης λέγοντας πως οι προτεραιότητες των ιδιωτών δεν είναι προτεραιότητες της κοινωνίας και κάνοντας λόγο για «εσκεμμένη αποτυχία».

«Η αποτροπή της αποτυχίας κοστίζει στους ολιγάρχες. Δεν είναι ανίκανοι. Πρόκειται για επικερδή, εσκεμμένη αποτυχία. Για τον ιδιώτη που εμπορεύεται τον δρόμο, ο απεγκλωβισμός του πολίτη είναι κόστος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για θλιβερή εικόνα των συναδέλφων της ΝΔ, οι οποίοι ήρθαν στη Βουλή αυτό το τριήμερο «για να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αναστήλωσης της εικόνας της κυβέρνησης».

«Μόλις σηκωθεί ο πρωθυπουργός θα πεταχτείτε σαν να κάθεστε σε ελατήρια, να τον χειροκροτήσετε», επεσήμανε.

Στη συνέχεια, αφού απευθύνθηκε στους «φίλους του ΣΥΡΙΖΑ», λέγοντας «μακριά από εμάς οι ίσες αποστάσεις», τους ρώτησε: «Αν σήμερα πέσει η κυβέρνηση, τώρα που λήγει η σύμβαση της Αττικής Οδού, θα την ανανεώσετε; Καλοπροαίρετα ρωτάω».

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει, σήμερα, χθες, αύριο», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και καταλήγοντας επανέλαβε ότι «οι κύριοι που κινούν νήματα αυτής της κυβέρνησης δεν είναι καν επιχειρηματίες, εισοδηματίες είναι».

 

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση