#MeToo – Η 22χρονη καταγγέλουσα βιασμό από προπονητή: Είναι μια επώδυνη διαδικασία, είμαστε εδώ για να το παλέψουμε (video)

Στις 26 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τον βιασμό 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας από τον προπονητή της. Πρόκειται για την πρώτη δίκη του ελληνικού #metoo.

Η 22χρονη σήμερα κοπέλα έχει καταγγείλει ότι πριν από 11 χρόνια, σε ηλικία 11 ετών, βιάστηκε επανειλημμένα από τον τότε προπονητή της στην ιστιοπλοΐα.

«Είναι μια επώδυνη διαδικασία. Είμαστε ακόμα στην αρχή αλλά είμαστε οικογένεια και είμαστε εδώ για να το παλέψουμε και για εμένα και για όλους τους υπόλοιπους που ακολουθούν. Κι ελπίζω να ακολουθήσουν» είπε η 22χρονη.

Μετά από σχετικό αίτημα του δικηγόρου της, η 22χρονη θα καταθέσει στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου στις 26 του μηνός κεκλεισμένων των θυρών, ενώ η υπόλοιπη αποδεικτική διαδικασία θα είναι δημόσια.

Η ίδια έφθασε πολύ νωρίς στο δικαστήριο, συνοδευόμενη από τους γονείς της και την αδερφή της, όλοι πιασμένοι σφιχτά χέρι – χέρι.

Αμέσως μετά, έφτασε στο δικαστήριο και η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό της 22χρονης. Υπενθυμίζεται ότι ήταν εκείνη που έφερε την υπόθεση στη δικαιοσύνη και θα είναι και μάρτυρας κατηγορίας.

«Η Αμαλία είναι το σύμβολό μας, μέσα και από τη δική της δίκη δικαιωνόμαστε όλες οι υπόλοιπες γυναίκες αλλά και οι άνθρωποι που είναι θύματα, που έχουν υποστεί την κακοποίηση και γι’ αυτό νομίζω ότι και η έκβαση της δίκης θα δείξει πάρα πολύ το κατά πόσο θα έρθουν περισσότερα πλέον θύματα να καταγγέλουνε και δεν θα κλείσουμε τα στόματά τους» τόνισε η χρυσή ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Στο δικαστήριο έφτασε ο 39χρονος κατηγορούμενος από την πίσω πλευρά του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Ενώπιον των δικαστών, δήλωσε ότι αρνείται την πράξη του βιασμού.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση