Το Please Baby Please ανοίγει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ

Η ταινία Please Baby Please της Amanda Kramer, είναι αυτή που θα «ανοίξει» -κάνοντας παράλληλα και την παγκόσμια πρεμιέρα της – το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ την Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022.

Μεγάλα ζητήματα, συσκευασμένα σε επιδεικτικά πνευματώδεις διαλόγους, αντιμετωπίζονται ανάμεσα σε υπερ-στιλιζαρισμένα ντεκόρ με μια θεατρική αίσθηση της δεκαετίας του 1950 (σκεφτείτε μια μάλλον σκοτεινή ανατροπή στο West Side Story (1961) σε σκηνοθεσία John Waters). Πώς πρέπει να είναι κανείς «πραγματικός» άντρας ή γυναίκα; Και, τι σχέση έχει ο θεσμός του γάμου;

Το Please Baby Please σκηνοθετεί η Amanda Kramer και πρωταγωνιστούν οι Andrea Riseborough (The Death of Stalin και Battle of the Sexes), Harry Melling (The Queen’s Gambit και The Tragedy of Macbeth), Karl Glusman (Greyhound και Gypsy), Demi Moore (Dirty Diana και Brave New World), Mary Lynn Rajskub (Immoral Compass και Criminal Minds), Ryan Simpkins (Fear Street) και Dana Ashbrook (Minor Premise).

Σύνοψη της ταινίας

Η Σούζι και ο Άρθουρ ζουν ακριβώς όπως οριζόταν για ένα μποέμ ζευγάρι της δεκαετίας του 1950. Αναλαμβάνει δουλίτσες όπου παίζει κλαρίνο στα καμπαρέ για να πληρώνει για το πενιχρό διαμέρισμά τους και εκείνη κάνει τη μόνη δουλειά που αναμένεται από αυτήν – τη νοικοκυρά. Επιπλέον, αγαπούν ο ένας τον άλλον. Είναι χαρούμενοι. Ώσπου ένα βράδυ, γίνονται μάρτυρες της άγριας δολοφονίας ενός άλλου ζευγαριού από μια ανελέητη συμμορία που ονομάζεται The Young Gents.

Ντυμένοι με δερμάτινα, καλυμμένοι με αίμα και ζελέ μαλλιών, η συμμορία κυριεύει άμεσα τη Σούζι και τον Άρθουρ. Ο φόβος μεταλλάσσεται σε ένα μείγμα συγκίνησης και λαγνείας, καθώς η σύζυγος γοητεύεται από τη σκληρή εξωτερική εμφάνιση των The Young Gents και ο σύζυγος ξεχωρίζει έναν μοναχικό Gent, τον Τέντι, ως ένα αναπάντεχο αντικείμενο στοργής.

www.ertnews.gr

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος