Tεχνητή νοημοσύνη είπε σε 10χρονη να βάλει ένα νόμισμα στην πρίζα

Η τεχνητή νοημοσύνη της Alexa, της εικονικής βοηθού της Amazon, ζήτησε από ένα 10χρονο κορίτσι να ολοκληρώσει μια εργασία: να βάλει ένα νόμισμα στην πρίζα.

Η 10χρονη στις Ηνωμένες Πολιτείες έπαιζε με την τεχνητή νοημοσύνη του Alexα, την εικονική βοηθό της Amazon. Η εταιρεία το έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, ώστε το προϊόν να επιτρέπει στους χρήστες να διασκεδάσουν ή να αποκτήσουν γνώσεις πιο εύκολα. Η Alexa, ωστόσο, λειτουργεί εν μέρει με βάση το περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ως εκ τούτου, όταν η 10χρονη ζήτησε από την Alexa να της αναθέσει ένα δύσκολο έργο, το πρόγραμμα πρότεινε να … βάλει ένα κέρμα σε μια πρίζα. Πρόκειται για την πρόκληση της δεκάρας, που είναι δημοφιλής στο TikTok: βάζετε ένα νόμισμα 1p με καρφίτσες σε μια ηλεκτρική πρίζα. Αυτό γενικά οδηγεί σε βραχυκύκλωμα. Ωστόσο, μπορεί επίσης να προκαλέσει πυρκαγιά και ηλεκτροπληξία.

Το κορίτσι, ωστόσο, δεν ολοκλήρωσε το έργο. το θέμα δημοσιοποιήθηκε όμως από τη μητέρα της. Στη συνέχεια, οι παραγωγοί αφαιρέσαν από τη μνήμη του προγράμματος το έργο του penny challenge, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα προσφέρει άλλες παρόμοιες προκλήσεις στα παιδιά στο μέλλον.

Επιμέλεια – μετάφραση: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr