Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με μέτρα και ελέγχους για παράνομα πάρτι

Αντίστροφη μέτρηση και για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, με διαβατήριο τα self tests και αυστηρούς περιορισμούς, προσαρμοσμένους στα νέα δεδομένα της παραλλαγής Όμικρον. Και κυρίως ελέγχους για τα πιστοποιητικά, για χρήση μάσκας και για… παράνομα πάρτι.

Στη σκιά της πανδημίας, το γιορτινό τραπέζι στρώθηκε στα εστιατόρια και πλούσια εδέσματα ετοιμάστηκαν για το Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν.

Ωστόσο, τα περιοριστικά μέτρα στην εστίαση, σε συνδυασμό με τα χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού ημερησίως, έχουν αλλάξει τα σχέδια σε πολλές παρέες και πελάτες ακυρώνουν ακόμα και την τελευταία στιγμή τις κρατήσεις που έχουν κάνει σε μπαρ και εστιατόρια.

Ο κόσμος ψώνισε για τα οικογενειακά τραπέζια, τα οποία φέτος θα είναι περιορισμένα. Πολλοί θα γιορτάσουν σε στενό οικογενειακό κύκλο, με τεστ πριν τη συνάντηση με τους αγαπημένους τους.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων στη διασκέδαση, παρατηρείται έντονη κινητικότητα στη μίσθωση ακινήτων για ιδιωτικά ρεβεγιόν. Στις νόμιμες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες είναι επιφυλακτικοί, ωστόσο δεν λείπουν οι ιδιωτικές συμφωνίες για παράνομα πάρτι.

«Η κινητικότητα είναι πάρα πολύ έντονη τις τελευταίες ώρες, ειδικά στα νότια προάστια, στα Μεσόγεια και στο υπόλοιπο Αττικής. Αν κάποιος ιδιοκτήτης δεχθεί να μισθώσει το ακίνητό του για πάρτι, οι τιμές κυμαίνονται από 200-1.500 ευρώ ανά διανυκτέρευση» δήλωσε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

«Φημολογείται ότι θα γίνουν πάρτι σε χώρους που νοικιάζονται.. Αυτό δεν είναι καλό, γιατί η εστίαση κλείνει» ανέφερε ο επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης στην Πάτρα, Νίκος Μπατσίκας.

Επί ποδός βρίσκονται 10.000 αστυνομικοί κυρίως για τον έλεγχο της γνησιότητας των πιστοποιητικών, τη χρήση μάσκας και για τα παράνομα πάρτι.

Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος, Ελβίρα Κρίθαρη, Ειρήνη Τσακίρη, Αθανασία Σταμοπούλου, Δέσποινα Αμαραντίδου

Επιμέλεια: Ειρήνη Βασάλου

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση