Συγκινητικές ιστορίες – Άνθρωποι που δοκιμάστηκαν από την πανδημία και τους σεισμούς (video)

Ένα δύσκολο, λόγω κορονοϊού, έτος το 2021, δίνει τη θέση του σε ένα αβέβαιο 2022. Την χρονιά που πέρασε χιλιάδες οικογένειες θρήνησαν τους ανθρώπους που έχασαν, γιατροί και νοσηλευτές πάλεψαν έναν ασύμμετρο πόλεμο, οι πολίτες δυσκολεύτηκαν, προσαρμόστηκαν, έμαθαν στήριξαν και έλαβαν στήριξη από γνωστούς και αγνώστους.

Όπως ο μικρός Χρήστος από την Κρήτη, που έχασε το λύρα του στο σεισμό στο Αρκαλοχώρι και ο Άη Βασίλης του έφερε τρεις.

Ο μικρός Χρήστος μπορεί να παίζει τη μουσική που λατρεύει με τον φίλο του, Μανώλη Παπαδάκη, μαθητή Γ’ Γυμνασίου.

Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα για την κ. Τσάτσα και τα παιδιά της χωρίς τον άντρα της, ήταν ένας από τους χιλιάδες υγειονομικούς που έφυγε από τον κορονοϊό ακριβώς πριν από ένα χρόνο.

Το σπίτι τους στη Φλώρινα παρά την απώλειά τους είναι ανοιχτό για όλους.Οι φίλοι άπλωσαν ένα δίχτυ προστασίας και βοήθησαν την οικογένεια να σταθεί στα πόδια της.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ για την συμπαράσταση, είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιούμε τα όπλα της επιστήμης,οι διχαστικές συμπεριφορές δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση του ιού», δηλώνει η κ. Τσάτσα.

Τον πατέρα του έχασε πριν από ένα χρόνο και ο Μιχάλης Βεργίτσης στην Χίο. Μπήκε με πνευμονικό οίδημα και την παραμονή που θα έβγαινε από το νοσοκομείο διαγνώστηκε με covid.

Μία από τις χιλιάδες οικογένειες που έχασαν τον άνθρωπό τους από κορονοϊό και δεν μπόρεσαν καν να τον αποχαιρετήσουν. Όπως αναφέρει: «Έχασα τον πατέρα μου δεν τον χαιρέτησα καν,ήταν πάρα πολύ σκληρό αυτό, εύχομαι να είναι καλά όλος ο κόσμος και να το αφήσουμε πια πίσω μας όλο αυτό».

Οι νοσηλευτές συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που δοκιμάζει τη χώρα μας και όλο τον πλανήτη.

Καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στα δημόσια νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό, προκειμένου να μην καταρρεύσει το Σύστημα Υγείας μέχρι να υπάρξει ύφεση της πανδημίας.

Ένας αρτοποιός στο Αρκαλοχώρι πρόσφερε βασιλόπιτες στις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους και θα αλλάξουν το χρόνο στους οικίσκους. Όπως δήλωσε ο Μιχάλης Πατεράκης: «δεν είναι κάτι σημαντικό αλλά έτσι θέλουμε να δώσουμε λίγη χαρά στον κόσμο που περνάει τόσο δύσκολα στις γιορτές».

Με την ευχή το 2022 να τους βρει και πάλι στα σπίτια τους περνούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι κάτοικοι του σεισμόπληκτου Δαμασίου στον Τύρναβο.

Το χτύπημα του εγκέλαδου δεν έσβησε την ελπίδα για καλύτερες μέρες.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης, Θωμαΐς Αδάμου, Ντίνα Θεοχαρούλη, Ιάσων Ταβλάς, Κώστας Γαζούλης

Επιμέλεια: Μαρία Μαγκλάρα

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση