Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Το πρώτο σοβαρό φθινοπωρινό σύστημα Πέμπτη και Παρασκευή (video)

Και η Τρίτη θα είναι μια ηλιόλουστη ημέρα. Από το μεσημέρι της Τετάρτης και από τα βορειοδυτικά θα ξεκινήσει η αλλαγή του καιρού σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Την Πέμπτη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια, μάλιστα στα δυτικά θα είναι τοπικά ισχυρές. Θα συνεχιστεί ο βροχερός καιρός  και την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Με τα σημερινά στοιχεία στην Αττική θα βρέξει αργά το βράδυ της Πέμπτης, την Παρασκευή θα βρέξει περισσότερο και πολύ πιθανόν να εκδηλωθεί και καταιγίδα.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος , Η ορατότητα, τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικά στη Μακεδονία την Ήπειρο και την Θεσσαλία θα είναι περιορισμένη.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. η μέγιστη στους 26 με 28 βαθμούς στα κεντρικά και νότια.
Στα ορεινά και ημιορεινά όμως η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι κάτω από 10 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ από το βράδυ θα βρέξει στη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά. Τα φαινόμενα τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί το βράδυ στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο βοριάδες 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση