Ανέλαβε νέος υφυπουργός Άμυνας ο Ν. Χαρδαλιάς – Αλκ. Στεφανής: «Αποστολή εξετελέσθη»

«Αποστολή εξετελέσθη» ήταν η φράση με την οποία ο Αλκιβιάδης Στεφανής θέλησε να κλείσει τον κύκλο ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Η σκυτάλη παραδόθηκε στον μέχρι χθες υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος μίλησε για «ξεχωριστό συναίσθημα ευθύνης και καθήκοντος».

«Στη ζωή μου έχω επιλέξει να είμαι πάντα πολύ ειλικρινής» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς. «Θέλω να ομολογήσω ότι στέκομαι σήμερα εδώ με περισσή αμηχανία» και «ξεχωριστό συναίσθημα ευθύνης και καθήκοντος». Υπογράμμισε ότι διαδέχεται «έναν άνθρωπο με ξεχωριστή παρακαταθήκη» και πρόσθεσε: «Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή και προσβλέπω στην εμπειρία, την καθοδήγηση και τη συμβουλή του». «Θα εργαστώ σκληρά. Θα δώσω το καλύτερό μου εαυτό» κατέληξε ο Ν. Χαρδαλιάς.

«Αποστολή εξετέλεσθη με πάθος σκληρή δουλειά και όραμα για την πατρίδα. Αποστολή εξετελεσθη με σεβασμό στο εσωτερικό των Ενολων Δυνάμεων. Αυτό που επετεύχθη στον Έβρο ήταν η μεγαλύτερη νίκη τα τελευταία δυο χρόνια. ‘Εγινε κατανοητό σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι το πρόβλημα δεν ήταν ελληνοτουρκικό αλλά πρόβλημα παραβατικότητας της Τουρκίας. Και στη συνέχεια ήρθε η κρίση στο Αιγαίο και η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν καταλυτική», δήλωσε ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

O μέχρι πρότινος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, σεα ανάρτησή του επισημαίνει πως οι στόχοι και τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ, ενώ καταλήγει λέγοντας «μόνο αγάπη και υπερηφάνεια για την Πατρίδα, που με τιμή πάντα υπηρετώ.

Απευθυνόμενος στον Αλκ. Στεφανή, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «δεν συμφωνούσαμε σε όλα, αλλά συμφωνούσαμε πάντα σε αυτό που έπρεπε να γίνει». Χαρακτήρισε, δε, το έργο που έχει γίνει στο υπουργείο τα τελευταία δύο χρόνια αποτέλεσμα «ομαδικής δουλειάς».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ευχαρίστησε τον Αλκ. Στεφανή «εκ μέρους της στρατιωτικής ηγεσίας και του συνόλου του στρατεύματος, για όλα όσα κάναμε μαζί» και του ευχήθηκε «καλή συνέχεια στην πορεία του». Στον Ν. Χαρδαλιά, ευχήθηκε «σιδεροκέφαλος και καλή δύναμη».

Το «παρών» στην τελετή που έγινε στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας , έδωσε η οικογένεια του Αλκ. Στεφανή, ενώ ιδιαίτερα αισθητή ήταν η παρουσία του ολίγων μηνών εγγονού του, ‘Αλκη.

ΕΡτ1-Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Ανασχηματισμός: Όλες οι αλλαγές στην κυβέρνηση – Ποιοι μπαίνουν, ποιοι μένουν εκτός

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα

Αφήστε μια απάντηση