Live – Β. Εύβοια: Πύρινη κόλαση σε δεκάδες οικισμούς ― Εκκένωση της Λίμνης, απομακρύνουν εκατοντάδες ανθρώπους δια θαλάσσης

Μια τεράστια έκταση πρασίνου έχουν καταστρέψει στη βόρεια Εύβοια η πυρκαγιά, όπου συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες δεκάδες πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι.

Έχουν γίνει μέσα στην ημέρα προληπτικές εκκενώσεις δεκάδων οικισμών, ενώ τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή στην περιοχή. Στις Ροβιές έγινε νέα αναζωπύρωση της πυρκαγιάς

Εντολή εκκένωσης δόθηκε για τις περιοχές Ροβιές, Προκόπι και Λίμνη, καθώς υπάρχει ενεργό νέο επικίνδυνο μέτωπο της φωτιάς.

Στη Λίμνη οργανώνεται η απομάκρυνση των κατοίκων με πλωτά μέσα, καθώς δεν υπάρχει κανένα διέξοδο παρά μόνο η θάλασσα αφού όλοι οι γύρω δρόμοι έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Ο Λιμενάρχης Αιδηψού Σωτήρης Δανίκας έκανε γνωστό μιλώντας στην ΕΡΤ οτι ήδη έχουν απομακρυνθεί δια θαλάσσης κατά μέσο όρο 500 άτομα αρχικά, ενώ ακόμα 200 άτομα αναμένουν για τη μεταφορά τους.

Κατόπιν εντολής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού συνδράμουν αναχωρώντας από τον Ωρωπό, ώστε να επιταχυνθεί σε εκκένωση πληθυσμού στη Λίμνη Ευβοίας.

Νωρίτερα, η φωτιά μπήκε μέσα στο χωριό Δάφνη εγκλώβισε κατοίκους και πυροσβέστες οι οποίοι μετά από υπερπροσπάθειες μπόρεσαν να ξεφύγουν από τις φλόγες.

Πλέον έχει κυκλώσει το χωριό Κεχριές από όλα του τα σημεία ενώ έχει κοπεί η κυκλοφορία του δρόμου και προς την Αγία Άννα αλλά και προς τη Λίμνη που την έχουν κυκλώσει οι φλόγες.

Το ίδιο μέτωπο που επιστρέφει τώρα από την Στροφυλιά και την Κήρινθο πίσω προς την Λίμνη απειλεί τη Μουρτιά που έχει ζητηθεί η εκκένωση της.

Από τη βόρεια πλευρά ένα άλλο μέτωπο κατευθύνεται από το Καλαμούδι και το Παλαιοχώρι πίσω προς τις Ροβιές και απειλεί να περάσει τον δρόμο αυτή τη φορά βόρεια από τις Ροβιές και να καταστρέψει ότι δεν είχε καταστραφεί το προηγούμενο διάστημα. Ισχυρές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί σε εκείνο το σημείο.

Από την πλευρά του Αιγαίου, μετά την Κήρινθο ένα μέτωπο της φωτιάς κινείται προς το Μαντούδι ενώ οι άνεμοι στρέφουν τις φλόγες προς τη Ζωοδόχο Πηγή όπου εκεί δίδεται η μάχη.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γ. Τσαπουρνιώτης, στο χωριό σπεύδουν δύο φέρι μποτ χωρητικότητας 700 ατόμων το καθένα.

H αναζωπύρωση που σημειώθηκε νωρίς το πρωί οδήγησε τις φλόγες προς το χωριό Κεράμια. Oι κάτοικοι της Στροφυλιάς είναι και πάλι ανάστατοι προσπαθώντας να σώσουν τις περιουσίες τους.

Έκτακτη ενημέρωση αναμένεται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προαστασίας Νίκο Χαρδαλιά για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα, στις 21:30.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση