Α. Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός διχάζει τους πολίτες

O κ. Μητσοτάκης διχάζει ενώ ο τόπος χρειάζεται ηγεσία που να πείθει και να ενώνει», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr. Καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι έχει διαρκώς υπόψιν την προσφυγή σε πρόωρη κάλπη για να προλάβει τη φθορά από τα αδιέξοδά του των πολιτικών του για οικονομία και κοινωνία. Θα εξαναγκαστεί ο κ. Μητσοτάκης να οδηγηθεί στις κάλπες εξαιτίας, των αντιλαϊκών του επιλογών, δηλώνει ο κ. Τσπρας, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με το σχέδιό της για τα κονδύλια του ταμείου Ανάκαμψης δίνει την πλειοψηφία των χρημάτων, σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους, με όρους αδιαφανείς και προσθέτει ότι η Κομισιόν δεν θα το αποδεχθεί αυτό. Όπως δηλώνει, η Κομισιόν, έχει θέσει και ζητήματα για το νέο ασφαλιστικό τα οποία σχετίζονται με τρομακτική επιβάρυνση του δημοσίου χρέους.

Απευθύνεται εκ νέου στα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης για προοδευτική κυβέρνηση από τις εκλογές με απλή αναλογική, και προσθέτει ότι οι συγκλίσεις ή οι διαφωνίες για την προοδευτική κυβέρνηση πρέπει να γίνονται δημόσια στη βάση του προγράμματος. Ερωτηθείς για το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιθυμεί να το αλώσει. Για δε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι στόχος είναι να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2021, αν η εξέλιξη της πανδημίας το επιτρέψει.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει τεράστια ευθύνη γιατί είναι ο Πρωθυπουργός που διχάζει, ενώ χρειάζεται ενότητα.

Ο τόπος τούτες τις ώρες, χρειάζεται έναν Πρωθυπουργό και μια ηγεσία που θα ενώνει. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει τίποτε άλλο απ’ το να δείχνει με το δάχτυλο διαρκώς. Μια τους νέους ανθρώπους, την άλλη αυτούς που έχουν επιφυλάξεις και δε θέλουν να εμβολιαστούν, την τρίτη τους πολιτικούς του αντιπάλους, την τέταρτη τους υγειονομικούς. Τους πολίτες που έχουν επιφυλάξεις για τον εμβολιασμό πρέπει να τους πείσεις, όχι να τους στοχοποιήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης, δεν έβγαλε ποτέ από το μυαλό του τις πρόωρες κάλπες, παρά το γεγονός ότι, όπως σωστά λέτε, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας.

Έχει διαρκώς στο μυαλό του την πρόωρη προσφυγή σε εκλογές, πρώτον διότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι η πολιτική του θα παράξει αδιέξοδα, αργά ή γρήγορα, και θα οδηγήσει και την οικονομία σε αδιέξοδο.
Ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να οδηγηθεί στις κάλπες εξαιτίας, επαναλαμβάνω, των αντιλαϊκών του επιλογών, εξαιτίας της εμμονικής στάσης που έχει κρατήσει σε μια σειρά από θέματα, κυρίως όμως σε θέματα οικονομικά και κοινωνικά.

Η Δεξιά κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα πίσω, και πρέπει ν’ αντικατασταθεί από μια προοδευτική κυβέρνηση μ’ ένα σαφές πρόγραμμα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, άρα και πώς πρέπει να κυβερνηθεί και με ποιο σχέδιο».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση