Αλλαγές στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς φέρνει η μετάλλαξη Δέλτα

Η επιδείνωση στην επιδημιολογική εικόνα ενδέχεται να επιφέρει αλλαγές στους σχεδιασμούς που έχουν ανακοινωθεί και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση να λειτουργήσουν από την 15η Ιουλίου μόνο για εμβολιασμένους, ενώ με το αρχικό πλάνο που έχει καταρτιστεί έδινε το δικαίωμα εισόδου και στους ανεμβολίαστους με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες και ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα υπάρξουν.

Όσον αφορά το ζήτημα της επαναφοράς της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους δεν βρίσκεται επί του παρόντος στο τραπέζι των συζητήσεων.

Στην κυβέρνηση υπενθυμίζουν ότι η μάσκα δεν έχει καταργηθεί καθώς είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός στους εξωτερικούς χώρους.
Πάντως η αυστηροποίηση των μέτρων θα κριθεί από την πίεση που θα δεχθεί το υγειονομικό σύστημα κάτι που μέχρι στιγμής δεν υφίσταται καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων μειώνεται.

Επίσης είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τις τελευταίες επτά ημέρες έχει σημειωθεί σημαντική επιτάχυνση των ραντεβού για τους εμβολιασμούς, με την κυβέρνηση να εκφράζει την ελπίδα ότι αυτή τη τάση θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση