Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Τοπικές βροχές και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες (video)

Άστατος προβλέπεται ο καιρός μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, με τοπικές βροχές, καταιγίδες και τη θερμοκρασία χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Τη Δευτέρα στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 25 και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, 3 με 5 μποφόρ. Η θεμροκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θεμροκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη προβλέπεται άστατος καιρός, με νεφώσεις κατά διαστήματα και τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα νότια.

Από την Τετάρτη η αστάθεια σταδιακά θα περιοριστεί και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Η θερμοκρασία από την Πέμπτη θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο και προς το τέλος της εβδομάδας θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Μετεωρολόγος: Αναστασία Τυράσκη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση