Μαγιορκίνης: Βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης της πανδημίας

Βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης της πανδημίας τόνισε στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Πρόσθεσε όμως ότι ακόμα δεν τελειώσαμε με την επιδημία και θα χρειαστούμε για μερικούς  μήνες ακόμα τις μάσκες. Επίσης, είπε πόσο σημαντικό είναι να πετύχουμε ικανή εμβολιαστική κάλυψη και σημείωσε ότι δεν πρέπει να καθυστερήσει κάποιος για κανέναν λόγο την συμμετοχή του στον εμβολιασμό.

Ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας για την Ελλάδα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων μειώθηκε, η πίεση στο ΕΣΥ αποκλιμακώνεται με τις νέες εισαγωγές να μειώνονται και τα εξιτήρια να είναι περισσότερα από τις εισαγωγές.

Παγκοσμίως οι μολύνσεις ξεπέρασαν τα 170 εκατ. ενώ έχουν καταγραφεί πάνω από 3,5 εκατ. θάνατοι. Ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι η επιδημία στην Ευρώπη βελτιώνεται με τους θανάτους να παρουσιάζουν μείωση 20% μεσοσταθμικά.

Τέλος, αναφέρθηκε στη σημασία των self test λέγοντας ότι η χρήση τους είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα στη φαρέτρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε μέχρι στιγμής έχουν γίνει 12,2 εκατ. δηλώσεις self test με τα 25.179 να έχουν βγει θετικά.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση