Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη – Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από το σαββατοκύριακο

Την Τετάρτη προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Η ορατότητα νωρίς το πρωί στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 με 29 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι νότιοι και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη αρχικά σε όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα, και από το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.
Την Παρασκευή στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, από το βράδυ όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6, στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξης των 6 βαθμών Κελσίου.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν  βόρειοι βορειοδυτικοί, στα πελάγη τοπικά 6 με 7 και το Σάββατο στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σταδιακά θα ανέβει.

Μετεωρολόγος ΕΡΤ: Αναστασία Τυράσκη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση