Viband, ένα έξυπνο ρολόι από κοινωνικά ευαίσθητους “επιχειρηματίες”

Το Viband είναι ένα έξυπνο ρολόι για άτομα με προβλήματα ακοής. Viband όμως ονομάζεται και η ομάδα μαθητών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής που το έφτιαξε συμμετέχοντας σε μία εικονική επιχείρηση που φιλοδοξεί να συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν θέματα υγείας.

Το ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρότζεκτ στο οποίο συμμετέχουν 15 μαθητές των Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Σχολής θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό ανάδειξης των τριών πιο αξιόλογων εικονικών επιχειρήσεων που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Το καινοτόμο smartwatch με λουράκι από ανακυκλώσιμα υλικά μπορεί να φορεθεί και από ανθρώπους που δεν έχουν προβλήματα ακοής αν και η βασική του λειτουργία είναι να ειδοποιεί με δόνηση τον κάτοχο του για συγκεκριμένους ήχους όπως πχ ένα δυνατό κορνάρισμα στο δρόμο.

Όπως εξήγησε στο Ο3 της ΕΡΤ3 η υπεύθυνη επιχειρηματικότητας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Γιώτα Χατζοπούλου οι μαθητές πήραν εξαρχής σοβαρά το πρότζεκτ και δούλεψαν μεθοδικά εν μέσω πανδημίας μοιράζοντας τους ρόλους ανάλογα με την εμπειρία τους και την προηγούμενη συμμετοχή τους σε ανάλογα προγράμματα. Στόχος τους, αφενός να κάνουν ευκολότερη τη ζωή των ανθρώπων με προβλήματα ακοής και αφετέρου να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με το δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής όλων μας στη ζωή.

 

www.ertnews.gr

Χριστίνα Χαλεπλίδου