Ελέγχεται από την εισαγγελία και για την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής (video)

Τρίτος εισαγγελικός έλεγχος για τον γνωστό παρουσιαστή της τηλεόρασης που ήδη ερευνάται για άλλες περιπτώσεις αδικημάτων.
Η πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ που χρησιμοποιούσε ο γνωστός τηλεπαρουσιαστή τίθεται υπό εισαγγελικό έλεγχο με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η νέα δικογραφία, τρίτη κατά σειρά που σχηματίστηκε, αφορά την ιδιότητα του δημοσιογράφου-μέλους της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) που προέβαλλε, επιδεικνύοντας σύμφωνα με καταγγελίες, πλαστή ταυτότητα μέλους της δημοσιογραφικής ένωσης.
Υπενθυμίζεται πως ο τηλεπαρουσιαστης είναι ήδη ερευνώμενος για σοβαρά οικονομικά και μη αδικήματα.
Σύμφωνα με καταγγελίες, ο παρουσιαστής φέρεται μέσω της πλαστής ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ να είχε πετύχει να κατέχει πλαστό δελτίο διαπίστευσης, ώστε να μπορεί να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπουργεία.
Η εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας προς τον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο που ανέλαβε την έρευνα, είναι να εξακριβώσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ΄ εξακολούθηση. Ο εισαγγελικός λειτουργός θα παραλάβει και την αναφορά της Ένωσης Συντακτών, η οποία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, διευκρινίζει πως ο ερευνώμενος δεν είναι μέλος της, ζητώντας την πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.
Επίσης στην δικογραφία θα συσχετιστεί και ο φάκελος που έφθασε στην εισαγγελία από τον Πρόεδρο της Βουλής Κ.Τασούλα. Στον φάκελο ο κ. Τασούλας περιλαμβάνει τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο ερευνώμενος προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, χωρίς ωστόσο να του χορηγηθεί σχετική άδεια.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση