Συνωστισμοί και κορονογλέντια χωρίς μέτρα προστασίας (video)

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο, σε Καλλιθέα, Άγιο Στέφανο, Κάτω Αχαΐα και Θεσσαλονίκη, εντείνοντας την ανησυχία των ειδικών για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας των μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού. Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη παρενέβη και ο εισαγγελέας.

Στην Καλλιθέα

Βράδυ Κυριακής, ώρα 21.30, τρία περιπολικά δέχονται επίθεση με πέτρες και μπουκάλια από άτομα νεαρής ηλικίας, στην πλατεία Νερού, στις Τζιτζιφιές. Οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο μετά από αναφορές για άτομα τα οποία συνωστίζονταν, παρά τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Από την επίθεση προκλήθηκαν φθορές σε ένα περιπολικό και τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Χύτας γ.γ. Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: “Ακόμα μία επίθεση εις βάρος των συναδέλφων μας. Όλο αυτό αποτελεί απόρροια του νοσηρού κλίματος που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα εις βάρος των αστυνομικών”.

Στον Άγιο Στέφανο

Εικόνες απίστευτου συνωστισμού καταγράφηκαν και στην Ιερά Μονή Κοινοβιάρχου, στον Άγιο Στέφανο, στην εξόδιο ακολουθία του αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντου. Δεκάδες πιστοί όλων των ηλικιών, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, θέλησαν να πουν το τελευταίο αντίο στον Αρχιμανδρίτη, χωρίς όμως να τηρούν κανένα μέτρο προστασίας. Κυριολεκτικά βρίσκονταν ο ένας πάνω στον άλλον, ενώ πολλοί δεν φορούσαν ούτε την απαραίτητη μάσκα.

Στην Κάτω Αχαΐα

Κορονογλέντι αρραβώνα, στήθηκε σε σπίτι Ρομά στην Κάτω Αχαΐα. Δεκάδες άτομα διασκέδαζαν υπό τους ήχους δυνατής μουσικής, αγνοώντας τα μέτρα ασφαλείας.

Όπως αναφέρει η Καρολίνα Κινόσογλου παθολόγος λοιμωξιολόγος επίκουρη καθηγήτρια υπεύθυνη μονάδας covid 1 στο Ρίο: «ο αλόγιστος και ανεξέλεγκτος συνωστισμός είναι αυτό το οποίο ουσιαστικά μας έχει κοστίσει πάρα πολύ δεδομένου ότι η αυξημένη μεταδοτικότητα και της νέας μετάλλαξης έχει συμβάλει στην αύξηση των αριθμών των κρουσμάτων».

Στη Θεσσαλονίκη

Οι εικόνες συνωστισμού από υπαίθριο πάρτι στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην πλατεία Χημείου, το βράδυ του Σαββάτου, προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση. Θα διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα, για να αναζητηθούν οι διοργανωτές του πάρτι.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Δήμητρα Σέκη, Νίκη Παπαδούλα

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση