Κολοκύθια: Κάν’ τα πίτα και τα παιδιά θα τρελαθούν!

Share this
  • Γράφει η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΟΥ

Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη πίτα, ώστε τα παιδιά σας να περιλαμβάνουν τα κολοκύθια στη διατροφή τους – θα φάνε πολλά χωρίς να το καταλάβουν!

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια ωραία εναλλακτική που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκιού
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αλατίζουμε. Τα στύβουμε πολύ καλά να αποβάλουν όσο περισσότερα υγρά γίνεται. Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα κολοκύθια, τα αβγά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το τυρί και το πιπέρι, χτυπάμε για λίγη ώρα να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και το λάδι.

Λαδώνουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο πριν βάλουμε το μείγμα. Στρώνουμε προσεκτικά και στο τέλος ραντίζουμε με δύο-τρεις κουταλιές λάδι και πασπαλίζουμε με 1-2 κουταλιές καλαμποκάλευρο. Ψήνουμε την πίτα μας για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ – AYTO TO ΞΕΡΑΤΕ;

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα «φτωχά» σε θερμίδες, όχι όμως και σε θρεπτικά συστατικά. Αποτελούν εξαιρετική πηγή χαλκού και μαγγανίου, ενώ είναι πλούσια σε μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, βιταμίνες A, Κ, Β6, B12 και C και διαιτητικές ίνες. Διαθέτουν –επίσης- αντιοξειδωτικά συστατικά, και συγκεκριμένα τα καροτενοειδή και τις πολυφαινόλες, που προστατεύουν τον οργανισμό από την επιβλαβή δράση των ελευθέρων ριζών, υπεύθυνων για την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων που σχετίζονται με το οξειδωτικό στρες, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης και πολλές μορφές καρκίνου.

πηγή: eleftheriaonline.gr
Share this

Αφήστε μια απάντηση