Eurovision: Διαγωνισμός τραγουδιού με κοινωνικές αποστάσεις

Όλοι οι συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision θα παρευρεθούν ζωντανά στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ, αλλά θα πρέπει να συμμορφωθούν σε κοινωνικές αποστάσεις, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε η διοργανώτρια αρχή.

Του Άγη Μενούτη

-Στο χώρο θα εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα υγείας και ασφάλειας (συμπεριλαμβανομένων των συχνών δοκιμών COVID). Θα τηρηθεί ένα πρωτόκολλο για την προστασία των καλλιτεχνών, των αντιπροσωπειών και των εργαζομένων.

– Εάν υπάρχουν αντιπροσωπείες που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ, οι καλλιτέχνες τους θα διαγωνισθούν μέσω των ” live-on-tape ” με τη χρήση μιας ηχογραφημένης παράστασης.

– Όσοι μπορούν να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους ζωντανά στη σκηνή.

– Θα υπάρξουν 9 παραστάσεις (6 dress rehearsals, 2 ημιτελικοί και ένας μεγάλος τελικός), είτε χωρίς κοινό είτε με μειωμένο κοινό, που θα επιτρέπουν οι προβλεπόμενες κοινωνικές αποστάσεις. Η τελική πληρότητα θα εξαρτάται από τις κατευθυντήριες γραμμές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

– Θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες στην πόλη του Ρότερνταμ με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο.

– 500 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι θα καλύψουν ζωντανά τον διαγωνισμό και άλλοι 1.000 από απόσταση.

Rapid tests και καραντίνα

Σε όλους τους συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από το εξωτερικό συνιστάται να πάνε σε καραντίνα για 5 ημέρες πριν από την αναχώρηση στην Ολλανδία και πρέπει να δοκιμάσουν αρνητικά για το COVID-19 το πολύ 72 ώρες πριν πετάξουν.

Μόλις φτάσουν στην Ολλανδία, οι αντιπροσωπείες πρέπει να μείνουν στο ξενοδοχείο τους, εκτός εάν ταξιδεύουν στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ για πρόβες, ζωντανές εμφανίσεις και άλλες σχετικές με το πρόγραμμα δραστηριότητες.

Όλοι όσοι εργάζονται στο Ahoy Arena, συμπεριλαμβανομένου των εργαζομένων, των καλλιτεχνών και του τύπου, θα δοκιμάζονται τακτικά σε μια ειδική εγκατάσταση δίπλα στην αρένα.

Η στρατηγική δοκιμών αναπτύσσεται βάσει των κατευθυντήριων γραμμών του Ολλανδικού Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού στις Κάτω Χώρες.

Οι αποφάσεις για το κοινό θα ληφθούν τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου.

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr