Το μεσημέρι στο Προεδρικό η Σοφία Μπεκατώρου

Το μεσημέρι στο Προεδρικό η Σοφία Μπεκατώρου

Δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα γίνει στις 14:00 μετά το μεσημέρι η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, στη σκιά των δημόσιων καταγγελιών της για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. Ήδη η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης εισαγγελικής έρευνας και την Τετάρτη η Σοφία Μπεκατώρου θα κληθεί να καταθέσει, ενώ συνεχίζονται οι παραιτήσεις και δεύτερου στελέχους της Ομοσπονδίας, καθώς και σύσσωμου του Συμβουλίου της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης.

Το θέμα της μονιμότητας αυτών των παραγόντων στα όργανα της Ομοσπονδίας δημιουργούσε πέρα από την αλαζονεία και τις εστίες διαφθοράς, μία ιδιοκτησιακή αντίληψη για τους αθλητές, ανέφερε στην ΕΡΤ ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Με μια ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, τοποθετείται για πρώτη φορά μετά τις δημόσιες αποκαλύψεις της για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη πριν από 23 χρόνια. Ευχαριστεί και εκφράζει τη συγκίνησή της για το κύμα συμπαράστασης που προκάλεσε η κίνησή της να μιλήσει ανοιχτά και κάλεσε σε «συσπείρωση αλήθειας και δικαίου» για να αναδειχθεί «το χρόνιο πρόβλημα που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας» το οποίο σημειώνει ότι «ήρθε στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του Νίκου Κακλαμανάκη, ο οποίος μίλησε από το βήμα της Βουλής για τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια».

Περίμενα 30 χρόνια να βρω ανθρώπους με συναντίληψη που να μην τροφοδοτούν την ασυδοσία, την ατιμωρησία, την συγκάλυψη. Μας φοβέριζαν διαρκώς. Κατέθεσα στον Εισαγγελέα 300 σελίδες. Είχα ενημερώσει και για απειλή κατά της ζωής μου, κατήγγειλε στην ΕΡΤ ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης. Πίσω από μένα και τη Σοφία υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που δολοφόνησαν τα όνειρά τους, πρόσθεσε.

Η συγκλονιστική ιστορία της Σοφίας Μπεκατώρου άνοιξε το δρόμο και σε άλλες γυναίκες να μιλήσουν. Για τη δική της εμπειρία μίλησε στην ΕΡΤ και στη Μαρία Μαγκλάρα η Ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη. Όπως αποκάλυψε, δέχθηκε ανήθικη πρόταση λίγο μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα, από στέλεχος του αθλητισμού. «Όταν άρχισε να κάνει χειρονομίες, σοκαρίστηκα.

Εκείνο που με ενοχλεί, με θυμώνει πολύ είναι ότι ο φόβος είναι βία. Αυτός ο φόβος ενισχύει την εξουσία αυτουνού του οποιουδήποτε αυτουνού, τόνισε στο Πρώτο Πρόγραμμα η Ολυμπιονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση