Ικανοποίηση επαγγελματιών για το άνοιγμα της αγοράς: «Να προσέχουμε για να έχουμε»

Με ικανοποίηση υποδέχτηκε ο εμπορικός και επιχειρηματικός κλάδος το επερχόμενο άνοιγμα της αγοράς, τονίζοντας βέβαια ότι πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για να μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γιώργος Καρανίκας, δήλωσε για τo νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς: «Οι κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας θα τηρηθούν από τους μικρομεσαίους εμπόρους υποδειγματικά. Υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίσει ότι τηρούνται εξίσου σε όλες τις επιχειρήσεις».

Κορκίδης (ΕΒΕΠ): Να προσέχουμε για να έχουμε το click to open στην αγορά

«Η ανακοινωθείσα απόψε γενναία απόφαση της κυβέρνησης, που στάθμισε τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, να επιτρέψει το άνοιγμα της αγοράς, διατηρεί ζέουσες τις ελπίδες του εμπορικού κόσμου, ο οποίος δοκιμάζεται σκληρά από το «υβριδικό lockdown”, ότι η αγορά πλέον θα μπορέσει να κινηθεί”, δήλωσε με αφορμή τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία του εμπορίου ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και ΠΕΣΑ κ. Βασίλης Κορκίδης.

Όπως τόνισε «η επαναφορά της αγοράς σε λειτουργία, σε συνδυασμό με τις χειμερινές τακτικές εκπτώσεις, δίνει ανάσα και μία ακόμα ευκαιρία, ώστε να αποφευχθεί ένα εαρινό κύμα λουκέτων και, συνακόλουθα, απωλειών σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας. Οι χειμερινές εκπτώσεις, υπό τις νέες ευχάριστες προϋποθέσεις, μπορούν να βοηθήσουν τις πληττόμενες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου και να απομακρύνουν τον ορατό κίνδυνο πτωχεύσεων και ανεργίας”.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ επεσήμανε, πάντως, ότι «ο εμπορικός κόσμος πρέπει να τηρήσει, και είμαι βέβαιος πως θα το κάνει, με «θρησκευτική ευλάβεια” τους υγειονομικούς κανόνες για ασφαλή λειτουργία, απευχόμενος του ενδεχομένου τα επιδημιολογικά δεδομένα να ανατρέψουν εκ νέου την κατάσταση με ένα γενικευμένο lockdown. Το «κλικ”, που ακούστηκε από τον Υπουργό Ανάπτυξης, είναι αυτό που ξεκλειδώνει τα καταστήματά μας και φέρνει στο εμπόριο το πολυπόθητο click to open. Όμως, πρέπει «να προσέχουμε για να έχουμε” … και να διατηρήσουμε στη διάρκεια του χειμώνα ανοικτή την αγορά».

ΕΕΑ: Οι καταναλωτές να στηρίξουν την προσπάθεια, τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας

Με αφορμή τις κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση άκουσε τις προτάσεις του Ε.Ε.Α. σχετικά με την ανάγκη ανοίγματος του λιανεμπορίου και σε μεγάλο βαθμό τις υιοθέτησε. Πλέον από τη Δευτέρα 18/1 τα εμπορικά καταστήματα, μετά από σχεδόν 2 μήνες, ανοίγουν και πάλι. Στόχος είναι να μην πάει χαμένη η εκπτωτική περίοδος, όπως πήγε η εορταστική. Καλούμε τους καταναλωτές να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, τηρώντας πάντα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, κάτι που πρέπει βέβαια να κάνουν και οι επιχειρήσεις. Εφόσον όλα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα, εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης του κοροναϊού. Ταυτόχρονα θέλω να απευθύνω έκκληση στο καταναλωτικό κοινό να επιλέξει για τις αγορές του τα καταστήματα της γειτονιάς του, να ενισχύσει την τοπική οικονομία. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, ψωνίζοντας από το συνοικιακό μας κατάστημα και όχι ηλεκτρονικά από κάποια μεγάλη αλυσίδα, προστατεύουμε τη βιωσιμότητα μίας γειτονικής μας επιχείρησης, τη θέση απασχόλησης του φίλου μας, δίνουμε ώθηση σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

ΕΕΘ: Συγχαρητήρια Ζορπίδη στην Κυβέρνηση για την απόφαση ανοίγματος του λιανεμπορίου

«Συγχαίρω και ευχαριστώ την Κυβέρνηση μετά τις σημερινές εξελίξεις. Η Κυβέρνηση δείχνει ότι με προσοχή και σύνεση προχωρά στις αποφάσεις αποκλιμάκωσης των μέτρων, που είχαν αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία της Αγοράς και των επιχειρήσεων» δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, μετά την ανακοίνωση των σημερινών κυβερνητικών αποφάσεων για τα καταστήματα λιανικού εμπορίου.

«Το σημερινό βήμα είναι εξαιρετικά θετικό. Ως Πρόεδρος του ΕΕΘ και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας καλώ όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες να τηρήσουν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα στις επιχειρήσεις τους ώστε να εκμηδενίσουν την πιθανότητα διασποράς του ιού μέσα από τη δραστηριότητα τους.
Είμαι βέβαιος ότι οι συνάδελφοι, που δείχνουν πάντα κοινωνική υπευθυνότητα θα το πετύχουν», σχολίασε ο κ. Ζορπίδης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση