Ερυθρόλευκος περίπατος στο ντέρμπι 3-0

Ερυθρόλευκος περίπατος στο ντέρμπι 3-0

Δύο φορές βρήκε δίχτυα ο Ελ Αραμπί (13’, 69’) και ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ 3-0 στο «Καραϊσκάκη» στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Super League. Ο Βαλμπουενά στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το 3-0 με πέναλτι.

Καλύτερος ήταν ο Ολυμπιακός που δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει την ΑΕΚ με 3-0 στο Καραϊσκάκη και να ανοίξει περισσότερο την βαθμολογική ψαλίδα που τον χωρίζει από τους διώκτες του.

Οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 10’ με την προβολή του Ελ Αραμπί να περνά ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Τσιντώτα.

Στο 13ο λεπτό όμως ο Μαροκινός αξιοποίησε τη σέντρα του Εμβιλά, νίκησε στον αέρα τον Τσιγκρίνσκι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά για το 1-0.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και στο 19’ ο Ανσαριφάρντ έκανε κεφαλιά αλλά μπλόκαρε ο Σα.

Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 33’ με τον Φορτούνη που σούταρε διαγώνια αλλά δεν βρήκε στόχο.

Η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 51’ όταν ο Ολιβέιρα πέρασε τον Μπα γύρισε, η μπάλα στρώθηκε στον Σιμόες που την έστειλε πάνω από το δοκάρι.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ που προσπαθούσε να φέρει το ματς στα ίσα στο 66’ όταν ο Μάνταλος δεν μπόρεσε σε τετ α τετ να νικήσει τον Σα, η μπάλα επέστρεψε σε αυτόν που με δεύτερη προσπάθεια την έστειλε το κάθετο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα (68’) ο Ελ Αραμπί ξαναχτύπησε και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη του Ολυμπιακού. Σε φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΚ ο Ελ Αραμπί από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς και το 13ο στο φετινό πρωτάθλημα. Στις καθυστερήσεις ο Βαλμπουενά ανατράπηκε στη περιοχή από τον Σιμόες και από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το 3-0.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπρούμα, Μπα, Σεμέδο – Τσιγκρίνσκι, Μάνταλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (89΄ Τιάγκο Σίλβα), Μπρούμα (61΄ Βαλμπουενά), Φορτούνης (70΄ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι (70΄ Μπουχαλάκης), Ελ Αραμπί.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης (46΄ Σβάρνας), Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Κρίστισιτς (82΄ Αλμπάνης), Σιμόες, Μάνταλος, Γκαρσία (46΄ Γαλανόπουλος), Λιβάγια (73΄ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46΄ Ολιβέιρα).

www.ert.gr

Δημήτρης Γιαχανατζής
image}

Αφήστε μια απάντηση