Έσπασε το ρόδι ο Απόλλων Σμύρνης 1-3 τον ΠΑΣ με ανατροπή (video)

Έσπασε το ρόδι ο Απόλλων Σμύρνης 1-3 τον ΠΑΣ με ανατροπή (video)

Με τους βαθμούς της νίκης έφυγε από τα Γιάννενα ο Απόλλων Σμύρνης κερδίζοντας με 3-1 τον ΠΑΣ και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ, μπαίνοντας με το δεξί στη νέα χρονιά. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Λισγάρα στο 7’ και η «ελαφρά ταξιαρχία» πήρε τη νίκη με τα γκολ των Φατιόν (43’ πέναλτι), Ιωαννίδη (72’) και Τσιλούλη (83’).

Καλό παιχνίδι με αρκετές φάσεις έγινε στους «Ζωσιμάδες» παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής που έπεφτε σε όλη τη διάρκεια του ματς. Οι γηπεδούχοι έχασαν καλή ευκαιρία στο 6’ με το σουτ του Ελευθεριάδη που έδιωξε σε κόρνερ ο Βέρχουλστ. Στο επόμενο λεπτό (7’) ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ (1-0) με τον Λισγάρα που με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρίες με τους Κρίζμαν (16’ φάουλ), Κάργα (22’ σουτ), Παμλίδη (25’ σουτ) που αστόχησαν. Ο ΠΑΣ πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 35’ με τον Κρίζμαν, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε από τη χρήση του VAR, για επιθετικό φάουλ του Κροάτη στον Χουχούμη στο ξεκίνημα της φάσης.

Ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να ισοφαρίσει στο 43’ με το πέναλτι που κέρδισε ο Ιωαννίδης που ανατράπηκε από τον Παντελάκη στη περιοχή. Ο Φτιόν ευστόχησε και έκανε το 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 53’ πήραν το προβάδισμα στο σκορ (1-2) όταν από τραγικό λάθος του Χουτεσιώτη που δεν έκανε καλή εκτίμηση της πορείας της μπάλας, ο Ιωαννίδης έβαλε την κόντρα και σε κενή εστία σκόραρε.

Ο Απόλλωνας έφτασε και σε τρίτο τέρμα στο 83’, όταν ο Μπαξεβανίδης πάσαρε στον Τσιλούλη και ο τελευταίος πλάσαρε για το τελικό 1-3.

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

Κίτρινες: Παντελάκης, Οικονομόπουλος – Φατιόν, Σλίβκα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος (79’ Λιάσος), Πέερσμαν (88’ Δούμτσης), Παντελάκης, Εραμούσπε, Κάργας, Ντομίνγκεθ, Παμλίδης, Ελευθεριάδης, Λεό (46’ Καρτάλης), Κρίζμαν.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Σλίβκα, Χουχούμης (46’ Μπρούσιτς), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ (90’ Λαγός), Φερνάντεζ (77’ Βιτλής), Ιωαννίδης (77’ Ντάουντα), Μπεντινέλι (71’ Τσιλούλης), Φατιόν.

www.ert.gr

Δημήτρης Γιαχανατζής

Αφήστε μια απάντηση